Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vraagtekens en optimisme bij Mercedes voor de GP van Singapore

Kan Mercedes in Singapore dan eindelijk een race winnen, wat eerder dit seizoen nog niet is gelukt? Het woord overwinning durft men niet in de mond te nemen, maar hoop op een goed resultaat is er wel.

Na zestien Grands Prix zonder overwinning heeft Mercedes nog zes kansen om een zege te pakken in 2022. Op papier zou de Grand Prix van Singapore wel een van de grote kansen kunnen zijn voor het team van Lewis Hamilton en George Russell, omdat het raceweekend in de straten van de stadstaat zo afwijkt van de rest. Toto Wolff ziet kansen, omdat het circuit goed lijkt te passen bij de Mercedes W13, op die hobbels na dan. "We hebben qua racen een langere pauze gehad dan we gewend zijn, maar dat betekent niet dat het in onze fabrieken stil is geweest. We zijn druk geweest met de voorbereidingen voor de laatste push van het seizoen. We zullen zien waar al het harde werk toe zal leiden." De Oostenrijker ziet dat Mercedes een stijgende lijn heeft ingezet. "Sinds de start van het jaar hebben we goede progressie geboekt en het team heeft zich sterk hersteld. We moeten het momentum vasthouden, blijven leren en het maximale uit elke mogelijkheid halen." "Het is mooi om eindelijk weer terug te zijn in Singapore. Het hele weekend is uniek, in dit klimaat en met de lay-out van het circuit. Sommige aspecten van het circuit passen beter bij onze bolide dan eerdere circuits, maar andere aspecten, zoals de hobbels, zullen misschien een uitdaging vormen. Zeker weten kunnen we dat pas op vrijdag."

Elliot positief

Technisch directeur Mike Elliott is wat positiever over de kansen van Mercedes. Hij wijst naar de races in Hongarije en Zandvoort, toen Mercedes meestreed om de zege. Hopelijk kan het team dat dit weekend herhalen, mits de hobbels op het Marina Bay Street Circuit geen roet in het eten gooien. "Als we terugkijken en zien wat we gedurende het seizoen geleerd hebben, dan denk ik dat we in Singapore ongeveer zullen presteren als in Boedapest en Zandvoort. Het is een hobbelig circuit en dat zal uitdagingen met zich meebrengen, maar de aard van de bochten zou beter bij onze bolide moeten passen." "Hopelijk kunnen we goed scoren in Singapore", vervolgt de Brit. "Tijdens de trainingen zullen we zo veel mogelijk informatie verzamelen en hopelijk kunnen we aan de hand daarvan een mooi resultaat neerzetten."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst