Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vraagtekens over mentale gesteldheid Hamilton: "Verstappen heeft hem pijn gedaan"

Max Verstappen deelde een enorme tik uit aan Lewis Hamilton door tijdens de laatste ronde van de laatste race de titel van de Brit af te pakken. Volgens voormalig F1-kampioen Jacques Villeneuve heeft de Nederlander zijn Mercedes-concurrent daarmee veel pijn gedaan.

Als een duveltje uit een doosje wist Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi toch nog Lewis Hamilton te verslaan, nadat zijn race verloren leek. Door een ietwat gelukkige situatie kon de Nederlander toch nog een aanval plaatsen en op versere banden zijn grote rivaal verschalken. Pijnlijk voor Hamilton, merkt ook Jacques Villeneuve op in de Gazzetta dello Sport . "Lewis is verslagen door Max en dat zal hem pijn hebben gedaan. Verstappen heeft nooit opgegeven en presteerde altijd op de toppen van zijn kunnen. Hamilton weet dat. De psychologische tik dat je kampioenschap ook nog eens van je is afgepakt, dat is eveneens zwaar. Wie weet dan ook hoe Hamilton terug zal keren. Is hij er moe van, of is hij juist nog meer gedetermineerd?", zo vraagt de kampioen van 1997 zich af.

Wederom Verstappen vs. Hamilton in 2022?

Dit seizoen voorspelt Villeneuve dat de twee kemphanen elkaar opnieuw tegen zullen komen op de baan, ook al gaat het regelboek op de schop. "De sterkste kracht van Mercedes is hun motor en die was vorig jaar ook sterker dan de Honda-krachtbron. Op dat vlak veranderen de regels eigenlijk nauwelijks. Daardoor behoudt men wat dat betreft het voordeel", denkt hij. "Hamilton weet zich bovendien snel aan te passen aan de regels, al is Adrian Newey (de ontwerper van Verstappens Red Bull-bolide, red.) onder deze omstandigheden een van de besten, dus ik verwacht opnieuw een gevecht tussen Mercedes en Red Bull", zo luidt zijn voorspelling.

Hoe gaat Russell het doen?

Villeneuve zal je nog niet hardop horen roepen dat George Russell, vanaf heden een full time Mercedes F1-coureur, zich zomaar gaat mengen met Hamilton en Verstappen. Hij wil het eerst nog wel eens zien. "We weten nog niet zijn echte waarde. Hij was een goede vervanger van Hamilton toen in Bahrein (in 2020, red.) en hij liet een goede indruk achter bij Williams." "Toch blijft het een vraagteken wat hij nu kan, bij een groot team waarhij de druk zal gaan voelen en Hamilton als teamgenoot zal hebben. Talent heeft George zeker, maar is dat het talent van een kampioen of talent zoals Bottas, die alleen in staat is om zo nu en dan een goede race te rijden", zo vraagt Villeneuve zich af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"