Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Vrees voor toekomstig incident tussen Verstappen en Leclerc: "Het gaat nu te soepel"

Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger bekijkt het titelgevecht tussen Ferrari en Red Bull en verwacht spoedig een crash tussen titelkandidaten Charles Leclerc en Max Verstappen. Ook schijnt hij zijn licht over de discussie over teamorders in de koningsklasse, iets waar hij het niet helemaal mee eens is.

Leclerc Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Titelkandidaten Red Bull en Ferrari vechten race na race voor de overwinningen in de Formule 1, al gaat het niet altijd even goed. Vooral de Italiaanse renstal heeft last van betrouwbaarheidsproblemen, met als laatste voorbeeld de GP van Oostenrijk. Carlos Sainz viel uit met een motor die vlam vatte, terwijl teamgenoot Charles Leclerc problemen had met zijn gaspedaal.

Gerhard Berger bekijkt de problemen bij Ferrari en hoopt dat het enigszins mee zal vallen de komende races. Ook bekijkt hij in de F1 Nation Podcast de situatie tussen Leclerc en rivaal Max Verstappen, waar het volgens Berger spoedig een keer fout bij zal gaan. Wat gaat dit doen voor het wereldkampioenschap en kan Sainz ook weer aanhaken?

De Oostenrijker denkt in ieder geval van wel. "Om eerlijk te zijn kan Sainz met de betrouwbaarheid ook wat punten weghalen bij Leclerc.Tijdens de laatste race was er een probleem met het gaspedaal (bij Leclerc), waardoor Sainz zelfs de race had kunnen winnen. Dan had het ook pijn gedaan in het kampioenschap voor Charles."

Een crash tussen Verstappen en Leclerc?

Berger geniet met volle teugen van het gevecht tussen Ferrari en Red Bull, met name tussen Leclerc en Verstappen. "Het is briljant hoe Max en Leclerc racen tegen elkaar en elkaar de ruimte geven. Ze doen geen domme dingen", looft de voormalig coureur van onder meer de Scuderia. "Heel, heel professioneel en heel goed."

Dit zal echter niet lang meer zo blijven, zo voorspelt de Oostenrijker. "Er gaat een moment komen dat ze niet meer genoeg ruimte laten. Misschien dit weekend al. Het gaat gebeuren, want de laatste tijd ging het een beetje té soepel", aldus Berger.

Berger hekelt teamorders in de Formule 1

Teamorders zijn zo goed als normaal geworden in de koningsklasse van de autosport. Toch is er tegelijkertijd veel kritiek op het wisselen van coureurs in de race, of andere manieren om één coureur voorkeur te geven. Ook Berger ziet het liever niet. "In de sport horen beide coureurs de mogelijkheid te hebben om het kampioenschap te winnen."

"Die kans mag niet verspeeld worden, maar dat is mijn persoonlijke mening. We hebben in de geschiedenis teams gehad die heel hard met deze teamorders speelden en heel succesvol zijn geweest", aldus de voormalig coureur, die vooral naar zijn voormalige werkgever Ferrari kijkt. "Misschien denkt iedereen nu: 'jullie weten niet wat jullie aan het doen zijn', maar misschien hebben ze geleerd van toen (Rubens) Barrichello Michael Schumacher voorbij moest laten gaan."

Het incident, waarbij Ferrari-coureur Barrichello op het laatste moment Schumacher voorbij liet tijdens de GP van Oostenrijk in 2002, zorgde voor enorme ophef in de Formule 1. "Misschien hebben ze daar van geleerd", beargumenteert Berger. Toch twijfelt hij of de Scuderia de juiste keuze maakt met het (vrijwel) niet geven van teamorders. "Uiteindelijk kan het ze ook pijn gaan doen."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen