Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen bang voor vertrek Red Bull-kopstuk? "Zou fijn zijn als hij blijft"

De geruchtenmolen draait volop in de Formule 1 en ook bij Red Bull. Vertrekt Adrian Newey, de topontwerper de Oostenrijkse renstal, na dit seizoen bij het team en gaat hij naar Aston Martin of Ferrari, of blijft hij gewoon bij het team dat hij vanaf de start groot heeft gemaakt? Max Verstappen kan niet zoveel met alle speculaties.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De wagens waarmee Max Verstappen inmiddels drie wereldtitels heeft veroverd en 56 GP-zeges heeft geboekt, kwamen allemaal uit de koker van Adrian Newey. Het Red Bull-kopstuk is dan ook een onmisbare schakel bij het team van de Nederlander. Maar zeker in de slipstream van de hele Horner-soap ontstonden er ook geruchten dat Newey mogelijk zou kunnen vertrekken bij Red Bull.

Zo zou Ferrari hengelen naar zijn diensten en zou Aston Martin de Brit al een aanbieding hebben gedaan. Verstappen heeft eerder al aangegeven dat hij de kern van het team van Red Bull graag bij elkaar wil houden. Daarnaast heeft hij zijn eigen lot verbonden aan dat van adviseur Helmut Marko. Hoe kijkt hij dan nu naar de situatie met Newey?

"Adrian heeft door de jaren heen misschien een net iets andere rol gekregen, maar over het algemeen deelt iedereen mee in het succes. Uiteindelijk kan ik natuurlijk wel roepen dat alles bij elkaar moet blijven, maar als één iemand wil weggaan, dan kan je dat niet altijd tegenhouden", zegt Verstappen in aanloop naar de GP van Japan tegen de Nederlandse media, waaronder RacingNews365. "Maar ik heb het er niet met hem over gehad, ik weet ook niet wat er speelt. Ik ga me daar ook niet echt mee bezighouden, ik heb helemaal geen zin om die dingen te lezen", doelt Verstappen op alle geruchten.

Of hij zijn toekomst verbindt aan die van Newey, zoals hij wel bij Marko deed? "Dat zijn dingen die moeilijk zijn in te vullen. Uiteindelijk zijn er heel veel mensen die de auto snel maken. Natuurlijk zou ik het wel fijn vinden als Adrian blijft, in plaats van dat hij naar een ander team gaat. Hij neemt natuurlijk wel heel veel kennis mee."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez