Vriendengroep reist met unieke Max Verstappen-fanbus in stijl naar GP Oostenrijk

27 jun. 2018 12:35 Jan van der Burgt 2 reacties
Mocht je dit weekend als Formule 1- of Max Verstappen-fan richting Oostenrijk vertrekken, kijk dan niet raar op als je onderweg deze Max Verstappen-fanbus tegenkomt. Aan boord vertoeft een gezelschap van acht vrienden die samen de passie voor de Formule 1-delen.

'Max Verstappen-fanbus is een kroeg op wielen'

Na een geslaagde trip naar de Grand Prix van Spanje in 2017 bedacht de vriendengroep van Tony Schapendonk (33) dat het leuk was om een jaar later een roadtrip te maken naar een Grand Prix. De keuze daarbij viel op de GP van Oostenrijk, maar het vervoersmiddels stond niet meteen vast:

"De eerste gedachte om dat met twee campers te doen kwam te vervallen toen we met de vriendengroep de kans kregen om een oude bus op de kop te tikken. Het bleek een oude fanbus van het Nederlands Elftal te zijn, maar het mag duidelijk zijn dat die deze zomer geen enkel nut zou dienen", grapt Schapendonk in gesprek met Racingnews365.nl.

De oranje laklaag werd vervangen door het kenmerkende Red Bull-blauw met bijpassende sponsoruitingen. De Oranje-bus werd zodoende een échte Max Verstappen-fanbus. Hoewel, bus...met een biertap, een uitgebreid surround-geluidssysteem, een dartbord en een urinoir aan aan boord is het meer een kroeg op wielen. 

Die transformatie kostte heel wat tijd en manuren. Het heeft in totaal zo'n zes maanden geduurd voordat de bus af was: "Met alles erop en eraan was de bus gisteren klaar. Het bleek maar weer eens dat als een deadline dichterbij komt, mensen opeens heel hard kunnen werken!"

De bus is dus net op tijd klaar voor de Grand Prix van Oostenrijk. Wanneer het GP-weekend geslaagd is? "Als we heelhuids aankomen", lacht Schapendonk. "Vorig jaar zijn we in Spanje geweest en ook al lag Max er na één ronde uit, we hebben ons geweldig vermaakt."

"Het is voor ons als Formule 1-fans echt een weekendje weg, waarin de roadtrip centraal staat. Max Verstappen en de Formule 1 zijn enkel het eindstation. Dat neemt niet weg dat we hopen op een podiumplaats voor Max Verstappen en het liefst natuurlijk het hoogste treetje."

Na de Grand Prix van Oostenrijk krijgt de bus maar heel even rust. Over drie weken vertrekt de bus met hetzelfde gezelschap richting de Grand Prix van Duitsland en ook op de wegen naar Spa-Francorchamps zal hij later dit jaar te bewonderen zijn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen