Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vroege uitvalbeurt Max Verstappen, Lewis Hamilton wint GP van Singapore

Het had de wedstrijd van Red Bull Racing en Ferrari moeten worden, maar Mercedes stal de show in Singapore. Na een crash bij de start lag de top drie er al uit en kon Lewis Hamilton de leiding overnemen. Niemand kon het de Brit lastig maken, waardoor hij fluitend naar zijn derde overwinning op rij kon rijden. Door de uitvalbeurt van Sebastian Vettel nam hij een grote voorsprong in het kampioenschap.

Alsof de Grand Prix op voorhand nog niet spannend genoeg was, zorgde een flinke regenbui vlak voor de start voor nog wat extra spanning. De top zes koos ervoor om op intermediates te starten. De regenbui vlak voor de start leverde bij de start een grote chaos op. Max Verstappen, Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel raakten elkaar, waarna het een bowlingbaan werd in Singapore. Raikkonen knalde in de zijkant van Verstappen, waardoor voor beide coureurs de wedstrijd al voor de eerste bocht voorbij was. Verder vooraan was er een drama voor Sebastian Vettel, die na het uitkomen van de tweede bocht de controle over zijn bolide kwijtraakte. De Duitser raakte hard de muur en had grote schade aan zijn wagen. Ook voor hem was het einde wedstrijd. De grote winnaar van de start was Lewis Hamilton. De Engelsman kende een wereldstart, ontweek alle problemen en lag tot zijn eigen verbazing aan de leiding na de eerste ronde. Na vier ronden achter de Safety Car werd de race herstart zonder Vettel, Verstappen en Raikkonen. Lewis Hamilton kende een goede start en sloeg direct een gat met Daniel Ricciardo. Ricciardo kon geen vuist maken en zag zijn achterstand naar Lewis Hamilton oplopen, totdat Daniil Kvyat een Safety Car-periode veroorzaakte. De Rus ramde zijn Toro Rosso vol in de bandenstapel, waardoor de Safety Car voor de tweede maal uit moest rukken. Bij de tweede herstart reed Hamilton andermaal weg van Ricciardo, die ook op nieuwe intermediates het tempo van de Mercedes niet kon volgen.

Halverwege de wedstrijd was de baan genoeg opgedroogd om te wisselen naar slicks. Omdat iedereen vrijwel tegelijk wisselde, waren er geen grote veranderingen in de volgorde. Lewis Hamilton vergrootte zijn voorsprong op Daniel Ricciardo, die na het wisselen naar de slicks zo'n 9 seconden bedroeg. Marcus Ericsson zorgde in ronde 38 voor de derde Safety Car-periode, door zijn auto op de brug te spinnen. Dat leek een gouden kans voor Daniel Ricciardo, maar ook bij de derde herstart was Hamilton weer het best weg. Ricciardo kon wederom niet volgen. In het laatste half uur bleef Ricciardo steken op zo'n twee seconden van Hamilton, maar kon hij Hamilton niet meer aanvallen. Hamilton kon daardoor vrij gemakkelijk zijn derde overwinning op rij behalen. Daniel Ricciardo eindigde als tweede, Valtteri Bottas maakte het podium compleet op de derde plaats. Door de uitvalbeurt van Sebastian Vettel nam Hamilton een grote voorsprong in het kampioenschap. Het verschil tussen de titelkandidaten bedraagt nu 28 punten.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'