Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vrouw in de Sauber: Calderón dolblij na eerste meters

Voor het eerst sinds de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië 2015 heeft er weer een vrouw achter het stuur van een actuele Formule 1-wagen plaats mogen nemen. Tatiana Calderón, de Colombiaanse testrijdster van Sauber, sprong gisteren (dinsdag) in de bolide van het Zwitserse team.

Calderón (25) vertoont normaliter haar kunsten in de GP3 Series, de klasse waar de acht jaar jongere Richard Verschoor sinds kort eveneens in uitkomt. Tot dusver heeft Calderón in het voorprogramma van de Formule 1 negen puntjes gescoord, ze staat zestiende in het klassement.

Op het Autódromo Hermanos Rodríguez, het circuit waar afgelopen weekend de Grand Prix van Mexico werd verreden, bleef Sauber iets langer hangen om een bandentest voor Pirelli af te werken. Voor die test was Ferrari-reserve en toekomstig Sauber-coureur Antonio Giovinazzi aangewezen. Calderón mocht in het ochtendgloren een aantal rondjes afwerken omwille van een filmdag. Aangezien teams een gelimiteerde afstand opgelegd krijgen tijdens een filmdag, kon Calderón niet meer dan 23 rondjes over het Mexicaanse asfaltlint draaien. Naderhand was de Colombiaanse dolgelukkig. "Ik kan niet beschrijven hoe ongelooflijk het was om de Sauber C37 te besturen. De acceleratie, de remmen, het is zo bizar. Ik wil Sauber en al mijn sponsoren bedanken, dit is een dag die ik nooit zal vergeten." Nadat Calderón uit de wagen was gestapt, reed Giovinazzi meer dan een complete GP-afstand. De Italiaan kwam uiteindelijk tot liefst 99 ronden, dat zijn er 28 meer dan de F1-coureurs zondag af moesten werken.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden