Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vrouwelijk Nederlands kwartet begint aan testdagen W Series

Spannende dagen op komst voor Beitske Visser, Shirley van der Lof, Milou Mets en Stéphane Kox. De vier Nederlandse dames beginnen vandaag (donderdag) aan de grote collectieve test voorafgaand aan het eerste W Series-seizoen. De vrouwen hebben als doel een van de achttien startbewijzen te veroveren.

Liefst 55 vrouwen mogen zich in de komende dagen bewijzen op de Oostenrijkse Wachauring, een circuit dat een uurtje westwaarts van de hoofdstad Wenen is gelegen.

Naast de Nederlandse dames zijn er nog een aantal bekendere namen uit de autosport aanwezig in Oostenrijk: voormalig Lotus-ontwikkelingsrijdster Carmen Jordá is mogelijkerwijs de meest bekende, Jamie Chadwick en Alice Powell hebben zich in de afgelopen jaren eveneens in de kijker gereden. Na de testdagen worden er door een jury achttien à twintig vrouwen geselecteerd voor het inaugurele seizoen van de vrouwenklasse. De eerste wedstrijd van de jaargang staat gepland voor het eerste weekend van de maand mei, de Hockenheimring in Duitsland doet dienst als het strijdtoneel.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"