Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

Vrouwelijke coureur aast op Formule 1-stoeltje na sluiten miljoenendeal

W Series-kampioene Jamie Chadwick wil in de nabije toekomst een gooi doen naar een Formule 1-stoeltje, nu ze een vermogende sponsor aan zich heeft verbonden.

Jamie Chadwick
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Afgelopen jaar werd Jamie Chadwick de allereerste kampioene in de W Series, een raceserie speciaal voor vrouwelijk racetalent. Ze versloeg de Nederlandse coureur Beitske Visser, die achter de Britse tweede werd in het kampioenschap.

Dit seizoen is de W Series helaas afgelast vanwege het coronavirus, maar dat wil niet zeggen dat Chadwick in 2020 thuis gaat zitten. Integendeel, de Britse heeft een contract getekend bij Prema, een Italiaans team opererend in de juniorklassen dat in het verleden al grote namen naar de Formule 1 heeft geholpen, zoals Charles Leclerc, Lance Stroll en Esteban Ocon.

Chadwick begint haar Prema-avontuur in de Formula Regional categorie, waarna de 22-jarige coureur hoopt door te stromen naar achtereenvolgens de Formule 3, Formule 2 en uiteindelijk de koningsklasse van de autosport: de Formule 1. In 2023 of 2024 wil ze dit bereikt hebben, zo vertelt ze aan de BBC.

Dat wordt, naast haar talent allemaal mogelijk gemaakt door multimiljonair David Dicker, de baas van Rodin Cars, een Australisch autobedrijf dat high performance auto's ontwikkelt. Het bedrijf en baas Dicker willen de snelste raceauto ter wereld ontwikkelen en zijn daarom met Chadwick in zee gegaan. In het voorjaar testte ze in Nieuw-Zeeland een raceauto van Rodin, waarna de baas dusdanig overtuigd was van haar talent, dat hij besloot haar carrière sponsoren, met het doel haar in de Formule 1 te krijgen. Iets waar Dicker miljoenen voor over heeft.

Mocht het Chadwick, die momenteel ook ontwikkelingscoureur is bij Williams, daadwerkelijk lukken om Formule 1 te bereiken, dan zal ze de eerste vrouwelijke Formule 1-coureur zijn (die meedoet aan een Grand Prix) sinds Lella Lombardi in 1976. Een gedachte waar ze zeer warm van wordt. "Het is een droom die uitkomt. Met mijn eigen budget was het nooit gelukt om een stoeltje bij zo'n goed team als Prema te bemachtigen. Daar kan ik mezelf bewijzen en laten zien dat ik in de Formule 1 thuis kan horen", aldus de Britse coureur.

20 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto