Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Vrouwelijke coureurs geven Formule 1 een enorme boost'

Liberty Media zorgde vorige week voor een schokgolf door met ingang van dit seizoen de grid girls af te schaffen. Volgens voormalig Formule 1 coureur Jackie Stewart is er absoluut geen link tussen de aanwezigheid van grid girls en de afwezigheid van een vrouwelijke coureur in de Formule 1.

De drievoudig wereldkampioen laat in gesprek met F1 weten dat de Formule 1 juist de komst van een vrouwelijke coureur zou toejuichen. "Het idee dat grid girls vrouwelijke coureurs in de weg zitten, is belachelijk. Als een raceteam een vrouw kan vinden die het ver kan schoppen in de Formule 1, dan gingen ze er allemaal voor." "De Formule 1 wil dolgraag een vrouw zien racen in de sport. Als er een vrouwelijke coureur was, dan schieten de kijkcijfers omhoog. Commercieel gezien is een vrouwelijke coureur natuurlijk ook enorm interessant. Alle mode- en cosmeticamerken melden zich dan bij de sport."

Stewart heeft ook wel een duidelijke verklaring voor het feit dat er weinig vrouwelijke coureurs op het hoogste niveau rijden. "Jonge meiden gaan nu eenmaal niet zo snel naar de kartbaan. Jongens doen dat wel, of je het nu hebt over Hamilton, Alonso of Vettel, stuk voor stuk zijn ze van kinds af aan al op de kartbaan te vinden." "Zoiets doen meisjes amper en dus hebben we ook geen vrouwelijke top coureur. Je moet natuurlijk wel in gedachten houden dat van de duizenden kartrijders in de wereld er slechts twintig rijders doordringen tot de Formule 1." Tenslotte laat Stewart nog weten dat het afschaffen van de grid girls volgens hem vooral het gevolg is van de Weinstein-affaire in Amerika. "In Amerika speelt nu natuurlijk de zaak rondom Weinstein waardoor de Formule 1 voorzorgsmaatregelen heeft genomen. Volgens mij heeft er nog nooit een Formule 1 coureur de lijn overschreden maar helemaal zeker weet ik dat natuurlijk niet."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi