Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Vrouwelijke coureurs kunnen de Formule 1 gemakkelijk aan'

Enige tijd geleden lanceerde voormalig ontwikkelingsrijder Carmen Jorda het idee dat er een aparte raceklasse voor vrouwen moest komen. Volgens haar collega's onderschat Jorda daarmee het talent van de vrouwelijke coureurs.

Ook Sophia Flörsch kan zich niet vinden in de uitspraken van Jorda. Deze Duitse dame is momenteel actief in de Formule 4 klasse en denkt dat de Formule 1 wel degelijk haalbaar is voor vrouwelijke coureurs. In gesprek met Auto Bild verduidelijkt ze haar visie hierop. "Fysiek gezien is de Formule 1 bepaald niet de zwaarste sport als je het bijvoorbeeld vergelijkt met andere kracht- of duursporten. Autosport speelt zich vooral in het hoofd af. Ik denk dat vrouwen gemakkelijk mee kunnen komen in de Formule 1." Flörsch heeft ook wel een verklaring voor het feit dat er geen vrouwen actief zijn in de Formule 1. "Het is vooral een uitdaging om als vrouw de juiste mensen om je heen te verzamelen. Je moet als vrouw gewoon meer doen om potentiële sponsors en teambazen te overtuigen."

Flörsch kan in ieder geval rekenen op de steun van voormalig DTM-coureur Ellen Lohr. Zij liet eerder al weten zich niet te kunnen vinden in de uitspraken van Jorda. Vooral de opmerking van Jorda dat vrouwen fysiek onderdoen voor de mannen doet Lohr af als 'belachelijk'. "Kijk gewoon eens naar de jonge mannelijke Formule 1 coureurs van tegenwoordig. Die gasten zijn 1.60 meter lang en wegen amper 55 kilo. Waarom zouden vrouwen het dan niet kunnen maken in de Formule 1?"

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'