Vrouwelijke coureurs reageren gemixt op aparte raceklasse voor vrouwen

10 okt. 16:00 René Oudman 0 reacties
In de W Series, de klasse die volgend jaar haar debuut maakt in de autosportwereld, mogen enkel vrouwen actief zijn. De winnares van de klasse krijgt een half miljoen dollar en zodoende ook een steuntje in de rug op zoek naar een plekje in een topklasse.

Beitske Visser (23), door menigeen gezien als de ‘snelste vrouw van Nederland’, liet in gesprek met Racingnews365 woensdagochtend weten de W Series een mooi initiatief te vinden. Of ze zelf mee kan doen, hangt af van de plannen van werkgever BMW.

Visser was dus positief, maar wat vonden haar collega-coureurs ervan? Een selectie.

Pippa Mann (35, Groot Brittannië/ zesvoudig deelneemster Indy 500)

“Wat een sneue dag voor de motorsport. Zij met de centen om vrouwen te helpen, kiezen ervoor om ze los te weken van de mannen in plaats van ze te steunen om niet afgesplitst te worden. Ik ben ontzettend teleurgesteld dat ik moet meemaken dat er een dusdanig stap terug in de tijd wordt gezet.

Sophia Floersch (17, Duitsland/ Europees Formule 3-kampioenschap)

“Ik ben het eens met de argumenten die worden aangedragen om een W Series te starten, maar kan me niet helemaal vinden in de oplossing. Vrouwen hebben steun nodig voor de lange termijn, partners waarop ze kunnen vertrouwen. Ik wil kunnen wedijveren met de besten uit de autosport. Vergelijk het met de economie: moeten we ervoor zorgen dat er speciale vrouwelijke bestuurders bij komen, of vrouwelijke adviseurs? Nee, dat is de verkeerde manier.”

Jamie Chadwick (20, Groot Brittannië/ Brits Formule 3-kampioenschap)

“De W Series geeft vrouwen een platform en het is geen geheim dat de autosport een lastige industrie is, die veelal wordt bepaald door degene met de diepste zakken. Een kampioenschap als de W Series, waar de winnares een prijzenpot vangt, biedt niet alleen een geweldige kans voor vrouwelijk talent om door te breken maar het zal meiden ook stimuleren om voor hun kansen te vechten. Ik ben heel erg benieuwd naar wat er gaat komen!”

Abbie Eaton (26, Groot Brittannië/ testrijdster voor The Grand Tour, winnares in verschillende GT-klassen)

“Ik heb in verschillende klassen gewonnen en stond in elke serie waarin ik heb geracet, op het podium. Wat houdt mij tegen om de top van de autosport te halen? Niet mijn rijvaardigheid. Het is het gebrek aan geld. Waarom zouden we geld verspillen aan het scheiden van de geslachten? Investeer gewoon in de vrouwen die al wel succesvol zijn en het geld bovendien nodig hebben.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen