Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Vrouwen in de Formule 1

Vrouwelijke topcoureur oordeelt hard over raceklassen voor vrouwen: "Je moet racen tegen mannen"

Voormalig coureur Danica Patrick is stellig over de route van jong vrouwelijk racetalent richting de top van de autosport, zoals de Formule 1. Een normale route en geen 'speciale' afsplitsing voor vrouwenklassen, zo hoort het volgens haar te zijn.

Danica Patrick
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

De Formule 1 is nog altijd een door mannen gedomineerde sport, maar voor vrouwelijk racetalent moet er natuurlijk ook ruimte zijn. Middels verschillende wegen willen de FIA en de F1 vrouwelijke coureurs de kans geven om door te stromen, zo is bijvoorbeeld de F1 Academy in leven geroepen, die moet fungeren als opleidingsklasse richting de rest van de autosportladder.

Moet de 'route naar de F1' voor vrouwen verschillen? Voormalig coureur Danica Patrick, tot nu toe de enige vrouw die een IndyCar-race won en acht keer meedeed aan de Indy 500, vindt van niet. In gesprek met Sky Sports vindt ze dat vrouwen dezelfde route moeten kunnen volgen. "Je zal je gewoon op de normale manier moeten opwerken."

"Ik heb een beetje... geen kritiek, maar een bepaalde mening over vrouwelijke raceklassen. Het is oké en het kan kansen geven voor coureurs die anders geen kans krijgen, maar uiteindelijk moet je toch tegen mannen racen", aldus de vrouwelijke coureur, die in 2018 nog de Indy 500 verreed.

De oplossing voor vrouwelijke talenten

Patrick heeft haar eigen visie op betere kansen voor vrouwelijke coureurs in de overwegend mannelijke racewereld. "Organiseer goede testsessies, zodat men kan zien of een vrouwelijke coureur snel genoeg is. Dat is de beste manier om te zien of ze een stap voorwaarts kunnen zetten."

"Verder vind ik dat ze moeten racen tegen de mannen. Racen in dezelfde klasse en tegelijkertijd zorgen dat ze mensen om zich heen verzamelen die in ze geloven. Hoe meer je jezelf in zo'n positie kan brengen, hoe beter je kan presteren. Het is beter om wel te rijden dan niet. Dus voor mij is het: meer auto's, meer tijd op het circuit en meer kansen om te laten zien wat je waard bent. Dat is altijd goed", zo luidt haar duidelijke mening.

Sophia Floersch, de enige vrouw die momenteel in de Formule 3 rijdt, is het helemaal met Patrick eens. "Je bent alleen een talent als je het tegen de beste in de sport op kan nemen. Momenteel zijn dat (nog steeds) jongens. De stopwatch beslist", aldus de Duitse op Twitter.

Laat onder de Tweet je mening achter over dit onderwerp in de poll!

Ook interessant:

Verstappen controleert en bepaalt alles in de Formule 1

Ook in de zomerstop gaat onze F1-podcast door! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk blikken tijdens deze eerste zomerspecial terug op de eerste seizoenshelft. Beluister 'm snel via de player hieronder.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst