Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
W Series

W Series-kwalificatie op Spa tijdelijk stilgelegd na horrorcrash Beitske Visser

De W Series-kwalificatie is opgeschrikt door een zware crash. Meerdere dames verloren de controle op weg naar Raidillon, waarna ze een voor een op elkaar klapten.

W Series Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Met nog 27 minuten op de klok is de W Series kwalificatie stilgelegd, omdat er bovenop Raidillon een zware crash was. Meerdere coureurs verloren een voor een in de bocht op weg naar Raidillon de controle over hun bolides. Het leek op olie, of een plotselinge natte baan.

Een voor een klapten de bolides op elkaar. Een van de in totaal zes betrokken coureurs was Beitske Visser. Momenteel is er niets bekend over de toestand van de betrokkenen. Er worden geen beelden getoond en momenteel ontfermen de hulpdiensten zich over de zes betrokkenen.

De kwalificatie werd na 23 minuten weer hervat, wat erop duidde dat er niemand zwaar gewond was. Aan het einde van de kwalficatie werd inderdaad door het commentaarteam verteld dat iedereen 'oke' was.

Op beelden was te zien dat Visser uit haar bolide kroop, nadat haar bolide vol was geschept door een collega coureur. Wel strompelde ze naar de kant en leek ze pijn te hebben.

Update: Visser is naar het ziekenhuis gebracht uit voorzorg.

7 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023