Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom 2020 een fantastisch Formule 1-seizoen wordt

Het nieuwe Formule 1-seizoen belooft spannender dan ooit te voren te worden. Met Max Verstappen die aast op de kroon van Lewis Hamilton en liefst 22 Grands Prix, wacht ons een prachtig en lang seizoen.

Red Bull en Ferrari bedreigen Mercedes

Na een winter waarin er geen reglementswijzigingen doorgevoerd worden, is de kans groter dat de concurrentie Mercedes weet te achterhalen. Bij tijd en wijlen wisten Red Bull, in de persoon van Max Verstappen, en Ferrari het pantser van de dominante renstal te laten barsten. Het sterke slot van Red Bull mag als een positief teken worden beschouwd, maar Mercedes sloot het seizoen nog wel als snelste af. Als het Red Bull eindelijk lukt om een vliegende start te hebben, dan kan het met Verstappen een gooi doen naar de titel. Bij Ferrari gooit men het, alweer, over een andere boeg. De SF90 kende diverse tekortkomingen, die flink onderhanden zijn genomen. Met Charles Leclerc en Sebastian Vettel beschikt het over een ijzersterk rijdersduo.

Formule 1 GP van Nederland

Waar een klein land groot in kan zijn: Circuit Zandvoort vormt op zondag 3 mei 2020 het decor voor de eerste Nederlandse F1-race in 35 jaar. Het circuit is grondig verbouwd, alsmede het pitcomplex en alle andere faciliteiten. De organisatie van de Dutch Grand Prix belooft het ultieme racespektakel en het Nederlandse publiek reist in grote getalen af naar de kustplaats. Krijgt een oranjefeestje een bekroning met het Wilhelmus voor Max Verstappen? Wie wordt de opvolger van Niki Lauda op Zandvoort?

Het jaar van de laatste kansen

De contracten van alle topcoureurs, met uitzondering van Leclerc, lopen eind 2020 af. Een Lewis Hamilton of Max Verstappen hoeft zich geen zorgen te maken over zijn toekomst, maar dat geldt niet voor Valtteri Bottas, Alexander Albon en Sebastian Vettel. Coureurs als Daniel Ricciardo en George Russell azen op een plekje bij een van de topteams, maar ook de talentvolle Carlos Sainz en Lando Norris zijn ‘hot’.

Verstappen zaagt aan stoelpoten Hamilton

Verstappen is klaar voor de titelstrijd, het is nu aan Red Bull om hem een dijk van een RB16 te geven, een auto waarmee hij een seizoen lang de strijd aan kan gaan met Hamilton, in plaats van een stuk of zes races. De Nederlander wordt gezien als de man die Hamilton kan onttronen en van een zevende wereldtitel af kan houden. Ook Leclerc moet niet uitgevlakt worden, maar de Monegask moet nog leren van zijn schoonheidsfoutjes in 2019. Te vaak ging hij nog in de fout, maar een jaar rijper wacht hem mogelijk in 2020 de volgende stap in zijn steile ontwikkelingscurve.

Het ultieme seizoen voor de F1-fan

Liefst tweeëntwintig races staan er op de Formule 1-kalender. Een recordaantal, met nieuwkomer Vietnam en de terugkeer van de Nederlandse GP. Van 15 maart tot en met 29 november kunnen de racefans zich opmaken voor het F1-seizoen. Liefst zeven maal is er sprake van een back-to-back, waarbij de races elkaar direct opvolgen. Alleen in augustus is er sprake van een adempauze van vier weken.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"