Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Waarom Alpine geen heil zag in Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo zien we in 2023 niet terug op de Formule 1-grid. Er waren gesprekken met Alpine, maar Ricciardo voldeed niet aan alle eisen die Alpine formuleerde.

Ricciardo Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Toen Alpine op zoek moest gaan naar een vervanger voor de naar Aston Martin vertrekkende Fernando Alonso, stelde men twee shortlists op. Enerzijds was er het lijstje met mogelijke coureurs, anderzijds het lijstje met voorwaarden waar die coureurs aan moesten voldoen. Aan de hand daarvan konden diverse coureurs worden weggestreept. Ook Daniel Ricciardo haalde op basis daarvan de cut niet.

"Aan het begin spraken we met een aantal coureurs, waaronder ook met Daniel. Rond de zomerstop kwam er opeens een stoeltje vrij en we keken rond met de vraag wie het beste bij ons zou passen en daarvoor stelden we aan paar criteria op"

De drie zaken waar we naar zochten waren:

  • Natuurlijk snelheid
  • Een ervaren coureur
  • Een jeugdige coureur

"Toen we alle criteria bij elkaar optelden, waren er niet veel coureurs die over al die eigenschappen beschikten. Pierre Gasly (de coureur die het uiteindelijk werd), voldeed aan al de voorwaarden. Hij ís ervaren, snel en toch jong, dus toen duidelijk werd dat hij een optie zou kunnen zijn, werd die shortlist aanzienlijk korter.

De ervaring van Ricciardo ondertussen is natuurlijk onomstreden, over zijn snelheid zou je anno 2022 kunnen discussiëren en met 33 lentes op de teller is hij niet meer de jongste.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent