Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Waarom Bottas geen straf kreeg tijdens GP Abu Dhabi

Met Max Verstappen onder zijn achtervleugel stak Valtteri Bottas gisteren na een remfout opzichtig een chicane van het Yas Marina Circuit af, maar hij kreeg geen straf. FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting legt uit waarom niet.

Of Max Verstappen hem zou hebben ingehaald is onmogelijk te zeggen, maar dat het afsnijden van de chicane niet nadelig was voor Valtteri Bottas staat wel vast. Toch kreeg hij geen straf, omdat iedere coureur per Grand Prix één vrijbriefje krijgt voor een dergelijk vergrijp.

"Als een coureur voor het eerst een chicane afsnijdt en daarmee vóór zijn achtervolger blijft, zien we dat met een waarschuwing door de vingers. Zo hebben we bijvoorbeeld ook Max Verstappen ontzien tijdens de GP op Monza", zo laat FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting na de race weten.

"Zou Bottas de chicane nogmaals hebben we afgestoken, dan hadden we daar melding van gemaakt bij de stewards. Het is echter zo dat iedereen één vrijbriefje krijgt voor een dergelijke actie, zolang diegene al voor de ander reed, en dat weet ook iedereen."

Max Verstappen kwam uiteindelijk op eigen kracht voorbij aan Valtteri Bottas, waardoor hij niet enkel naar het podium mocht, maar ook de vierde plaats overnam van de Fin in het kampioenschap.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"