© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Waarom Bottas geen straf kreeg tijdens GP Abu Dhabi

26 nov. 2018 14:40 Jan van der Burgt 7 reacties
Met Max Verstappen onder zijn achtervleugel stak Valtteri Bottas gisteren na een remfout opzichtig een chicane van het Yas Marina Circuit af, maar hij kreeg geen straf. FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting legt uit waarom niet.

Of Max Verstappen hem zou hebben ingehaald is onmogelijk te zeggen, maar dat het afsnijden van de chicane niet nadelig was voor Valtteri Bottas staat wel vast. Toch kreeg hij geen straf, omdat iedere coureur per Grand Prix één vrijbriefje krijgt voor een dergelijk vergrijp.

"Als een coureur voor het eerst een chicane afsnijdt en daarmee vóór zijn achtervolger blijft, zien we dat met een waarschuwing door de vingers. Zo hebben we bijvoorbeeld ook Max Verstappen ontzien tijdens de GP op Monza", zo laat FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting na de race weten.

"Zou Bottas de chicane nogmaals hebben we afgestoken, dan hadden we daar melding van gemaakt bij de stewards. Het is echter zo dat iedereen één vrijbriefje krijgt voor een dergelijke actie, zolang diegene al voor de ander reed, en dat weet ook iedereen."

Max Verstappen kwam uiteindelijk op eigen kracht voorbij aan Valtteri Bottas, waardoor hij niet enkel naar het podium mocht, maar ook de vierde plaats overnam van de Fin in het kampioenschap.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen