Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Waarom Bottas plotseling een nieuwe race-engineer kreeg in Miami

De race-engineer van Valtteri Bottas werd in aanloop naar de Grand Prix van Miami vervangen. Dit is onderdeel van een groter plan ter voorbereiding op 2026, volgens teambaas Alessandro Alunni Bravi.

Bottas Miami FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In aanloop naar de Grand Prix van Miami werd de race-engineer van Valtteri Bottas, Alex Chan, vervangen door voormalig Ferrrari-engineer Steven Petrik. Bottas werkte al sinds hij in 2022 bij het team kwam samen met Chan en Bottas liet in Miami tegenover onder meer RacingNews365 weten dat hij nou niet precies wist waarom zijn race-engineer vervangen werd. "Ik denk dat dat meer een vraag voor het team is. Het was nogal een plotselinge verandering."

De teambaas van Stake F1 Team, Alessandro Alunni Bravi, legt nu uit waarom in aanloop naar Miami gekozen is om de race-engineer van Bottas te vervangen. "Andreas Seidl (CEO Stake F1 Team, red.) besloot om vooruit te lopen op bepaalde beslissingen en te beginnen met het implementeren van de veranderingen die de huidige structuur naar de uiteindelijke structuur brengen die we in 2026 zullen hebben" zo legt hij uit aan Autosport. 

"Maar we moesten beginnen met het implementeren van die veranderingen. Dit is niet de definitieve structuur van het raceteam. Net als in Hinwil (het team in de fabriek, red.) is dit niet de definitieve structuur van wat het Audi F1-team zal zijn."

Alleen de tijd zal het uitwijzen

De wijziging van race-engineer is één van de velen aanpassingen in voorbereiding op het 2026-seizoen. "We wilden beginnen en Seidl besloot om het meteen te doen. Omdat we denken dat we wat meer ervaring moeten meenemen, maar ook mensen die kennis hebben van andere teams, van topteams, die ons kunnen helpen om onze processen en onze analyses te ontwikkelen."

"Het is natuurlijk nu aan ons om de nieuwe engineer te integreren en om een goede persoonlijke en werkrelatie te creëren tussen Valtteri en de race-engineer."

Bottas was na China al op de hoogte dat hij een nieuwe engineer zou krijgen. "We hebben dit met Valtteri besproken na China, er was meteen na de race een vergadering. Steven Petrik was al race-engineer van Valtteri in Suzuka tijdens de twee Pirelli-testdagen. En we hebben besloten om te anticiperen op deze verandering. Als je een beslissing neemt, kun je natuurlijk altijd een goede of een slechte beslissing nemen en alleen de tijd zal uitwijzen of we er goed aan hebben gedaan om deze beslissing te nemen", zo sluit Alunni Bravi af. 

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez