Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Williams

Waarom de crash van Albon slecht nieuws is voor Latifi

In tegenstelling tot teamgenoot Alex Albon reed Nicholas Latifi afgelopen weekend nog niet met de geüpgradede versie van de FW44. Het plan is om ook de Canadees deze upgrades op korte termijn te geven, maar door de crash van Albon zou dit wellicht langer kunnen gaan duren...

Albon crash Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Williams kwam in Silverstone maar met één upgradepakket, alleen voor de FW44 van Alex Albon. Het plan is om ook Nicolas Latifi dit upgradepakket te geven vanaf de Grand Prix van Frankrijk, maar door de grote crash waarbij Albon betrokken was, moet de Canadees waarschijnlijk langer wachten op de nieuwe onderdelen voor zijn bolide.

"Als alles volgens plan verliep was het de bedoeling om het upgradepakket in Frankrijk te hebben", vertelt Latifi ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365. "We moeten nu de omgang van de schade aan de auto van Alex vaststellen. Niet alles is anders aan zijn auto (vergeleken met die van Latifi, red.). Natuurlijk wel veel, maar ik heb de schade nog niet gezien."

"Ik vermoed dat het upgradepakket flink beschadigd is. Dus hoeveel is er te redden en te repareren? Hoelang moeten we wachten op gloednieuwe onderdelen? Als dat het geval is, dan kan het later worden dan Frankrijk voordat mijn upgradepakket klaar is", vertelt Latifi.

Wat is het upgradepakket van Williams?

De hamvraag is natuurlijk: wat voor voordelen biedt het upgradepakket van Williams? Tijdens de race was er natuurlijk weinig data te verzamelen over de auto van Albon, aangezien hij niet voorbij de eerste bocht kwam. Tijdens de trainingssessies eerder dat weekend waren er duidelijke verschillen te zien tussen de auto van Albon en Latifi, aldus de Canadees.

"Het upgrade-pakket zou meer downforce moeten geven, specifiek in de hogesnelheidsbochten. Het was moeilijk om data te verzamelen over de auto van Alex door de sterke wind. Hij was veel sneller dan ik in de snelle bochten in de training, maar hij voorheen (ook zonder de upgrade, red.) sowieso al sneller dan ik in de snelle bochten."

"Hoeveel van dat komt door het upgradepakket en hoeveel van dat komt doordat hij zich comfortabeler voelt in de auto? Het is moeilijk te zeggen. Desalniettemin geeft het zeker een positief beeld. Helaas moeten we nu een stapje terug doen door de crash. Er is natuurlijk een reden dat we met maar één upgradepakket kwamen dit weekend."

Geweldig weekend voor Latifi

Hoewel Latifi geen upgrades had in Silverstone, was het een weekend om niet te vergeten. Tegen alle verwachtingen in kwalificeerde Latifi zich op P10 boven zijn teamgenoot die wel met het upgradepakket reed. Natuurlijk kwam er hier en daar wat geluk bij kijken, maar toch! De Canadees liet weten zich een stuk beter te voelen in de FW44.

"In de kwalificatie voelde de auto snel en het was ook snel. Het gevoel wat ik had in de race... het voelde alsof ik vol gas kon gaan. Ik kon agressiever rijden met de auto. Ik denk niet dat ik dat kon doen in het begin van het jaar. Het voelt dus over het algemeen een stuk beter."

Ook interessant:

Verstappen krijgt F1-wereldtitel cadeau door blunderend Ferrari

Koerst Max Verstappen vanaf nu in één rechte streep af op de wereldtitel? Het podcast-trio van RacingNews365, zoals altijd bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, denkt van wel. Zeker als Ferrari zo doorgaat.

2 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen