Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Monaco 2022

Waarom de Formule 1 GP van Monaco twee keer, maar niet door de regen, werd uitgesteld

Toen om 15:00 uur de Formule 1 Grand Prix van Monaco van start had moeten gaan, werd deze tot twee keer toe uitgesteld. Was de Formule 1 terughoudend over de regen of lagen er andere redenen aan ten grondslag?

Safety Car Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Her en der klonk aan het begin van de Formule 1 Grand Prix van Monaco wat gezucht en gesteun. Want was het nou echt nodig om de race uit te stellen vanwege de regen? Nee, zo blijkt. Maar wel om andere redenen, zo heeft RacingNews365 begrepen.

Het uitstellen van de race was namelijk niet omdat het vanwege de regen niet veilig werd geacht, de race werd uitgesteld vanwege een probleem met het startsysteem, waar onder andere de startlichten aan gekoppeld zijn.

Hoe zat het met de herstart?

Het doet vermoeden dat men inzette op een staande start, wat na het intensiveren van de regen sowieso niet meer aan de orde was. Diezelfde problemen maakte eveneens dat na de rode vlag vanwege de crash van Mick Schumacher niet voor een staande start werd gekozen, dat terwijl dat na een code rood wel de norm is.

De keuze voor een rollende start zou zijn voortgekomen uit dezelfde zorgen over het startsysteem. Men wist niet zeker of dit goed zou werken. Bovendien zou hebben meegespeeld dat vanwege de opdrogende baan niet overal dezelfde mate van grip voorhanden was op de startgrid.

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt