Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom de Formule 1 GP van Monaco twee keer, maar niet door de regen, werd uitgesteld

Toen om 15:00 uur de Formule 1 Grand Prix van Monaco van start had moeten gaan, werd deze tot twee keer toe uitgesteld. Was de Formule 1 terughoudend over de regen of lagen er andere redenen aan ten grondslag?

Her en der klonk aan het begin van de Formule 1 Grand Prix van Monaco wat gezucht en gesteun. Want was het nou echt nodig om de race uit te stellen vanwege de regen? Nee, zo blijkt. Maar wel om andere redenen, zo heeft RacingNews365 begrepen. Het uitstellen van de race was namelijk niet omdat het vanwege de regen niet veilig werd geacht, de race werd uitgesteld vanwege een probleem met het startsysteem, waar onder andere de startlichten aan gekoppeld zijn.

Hoe zat het met de herstart?

Het doet vermoeden dat men inzette op een staande start, wat na het intensiveren van de regen sowieso niet meer aan de orde was. Diezelfde problemen maakte eveneens dat na de rode vlag vanwege de crash van Mick Schumacher niet voor een staande start werd gekozen, dat terwijl dat na een code rood wel de norm is. De keuze voor een rollende start zou zijn voortgekomen uit dezelfde zorgen over het startsysteem. Men wist niet zeker of dit goed zou werken. Bovendien zou hebben meegespeeld dat vanwege de opdrogende baan niet overal dezelfde mate van grip voorhanden was op de startgrid.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'