Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom de goede start zo belangrijk is voor het bestrafte Red Bull

Red Bull is dominant aan het Formule 1-seizoen begonnen, maar dit is niets minder dan wenselijk. De significante straf voor het overschrijden van het budgetplafond wordt zwaarder en zwaarder voor het team.

Het Formule 1-seizoen van 2023 kon voor Red Bull bijna niet beter beginnen. Met een één-twee en dus 43 WK-punten vertrok het topteam uit Bahrein, wat ook precies 43 punten meer is dan een jaar eerder bij de seizoensopener op hetzelfde circuit. Een kleine voorsprong is zeker geen overbodige luxe voor Max Verstappen en Sergio Perez, want de straf voor het overschrijden van het budgetplafond in 2021 zal de komende maanden een doorn in het oog zijn van Red Bull. Christian Horner weet dat het een zware opgave wordt voor het Formule 1-team. "Om in de eerste race zo veel punten te scoren is heel goed als we kijken naar de handicap in de windtunnel en dergelijke", zo legt hij uit aan onder meer RacingNews365. "Het team heeft het geweldig gedaan om zo te starten. Natuurlijk moeten we erg efficiënt omgaan met het ontwikkelen van de auto. Elk circuit gaat uitdagingen brengen, maar het is een fantastische start."

Red Bull geraakt in 2023 en 2024

De straf voor het overschrijden van het budgetplafond raakt Red Bull niet alleen de komende maanden, maar zal ook een ontwikkelingsnadeel betekenen voor de F1-bolide van volgend seizoen. "Je moet er gedurende twaalf maanden mee dealen", zo vervolgt Horner. "Het zal invloed hebben op de auto van dit jaar en van volgend jaar." "Het positieve hierbij is dat we niet met fundamentele problemen dealen, waaraan we veel tijd en geld kwijt konden zijn. Dit was zeer belangrijk in het omgaan met de straf: een solide start hebben. Het team heeft dat geweldig gedaan." "Iedereen heeft nu de focus gelegd op zo efficiënt mogelijk werken. Wat we zijn verloren in de windtunnel, hebben we erbij gekregen in motivatie", aldus een positief gezinde Horner.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'