Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom de podiumplek in Miami voor fysiek geplaagde Sainz 'broodnodig' was

Na twee opeenvolgende races niet uit te kunnen rijden, wist Carlos Sainz afgelopen zondag een podiumpositie binnen te slepen. De Ferrari-coureur was opgelucht om zonder grote problemen de finish van de bloedhete Grand Prix van Miami te halen.

Ondanks een ongelukkig start van het weekend waarin Carlos Sainz crashte in de tweede vrije training, wist de Spanjaard zich te herpakken voor de rest van het weekend. Na een wat moeizame start in de race, waarbij hij de tweede positie verloor aan Max Verstappen, wist hij een podiumplek te scoren door Sergio Perez van zich af te houden. Na twee teleurstellende races waarin de Ferrari-coureur al vroeg in de grindbak eindigde, was het een resultaat dat hij nodig had. "Het was belangrijk dat ik een race-afstand reed om het lichaam weer in vorm te krijgen en ook om het gevoel van de auto op gebruikte banden en met veel brandstof aan boord terug te krijgen", zo laat Sainz weten.

Sainz heeft een goed vooruitzicht op komende races

Ondanks de prima prestatie van de Spanjaard in Miami kon hij tijdens de race niet de volle honderd procent geven. "Ik had een zware crash op vrijdag. Ik voelde me dus niet honderd procent tijdens de race, maar misschien ook door het feit dat ik de laatste twee races niet heb gereden. Ook de nek voelt dat. Het is een combinatie van die twee dingen waardoor ik misschien in sommige fases van de race niet honderd procent kon pushen." Toch kijkt Sainz terug op een leerzame dag waarop hij de Italiaanse rode bolide een stuk beter heeft leren kennen. "Ik maakte nog een paar foutjes tijdens de race, gewoon omdat ik de auto en mezelf aan het uitproberen was." "In sommige fases van de race was ik behoorlijk snel. Ook de gevechten en het gevoel van de auto in de strijd met Checo; je snapt wat je moet doen met de batterij en de banden. Het heeft me een goed inzicht gegeven van hoe ik in de toekomst moet handelen", sluit de Ferrari coureur af.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'