Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Waarom de Red Bull-move van Ricciardo ook financieel zeer aantrekkelijk is

Daniel Ricciardo wist halverwege het seizoen 2022 dat hij het jaar erop niet voor McLaren uit zou komen. Zijn contract werd een jaar eerder ontbonden en dus was hij uit op financiële compensatie. Daar zaten wat haken en ogen aan, maar met zijn move naar Red Bull heeft hij onder de streep weinig te klagen.

Ricciardo Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Racing / Red Bull Content Pool

Toen duidelijk werd dat bij McLaren per 2023 geen plek meer zou zijn voor Daniel Ricciardo, keek de Australiër niet alleen snel om zich heen om na te gaan wat zijn opties waren, maar ging het management ook aan de slag om tot een passende ontslagvergoeding te komen.

RacingNews365 schreef enkele maanden geleden over een eerste voorstel vanuit het Ricciardo-kamp van om en nabij de 21 miljoen dollar. RacingNews365 heeft echter begrepen dat men uiteindelijk op een bedrag rond de 18 miljoen is uitgekomen, waarbij een eventuele move van Ricciardo daar nog van op invloed kon zijn.

Op het moment dat Ricciardo namelijk ergens anders een racezitje zou bemachtigen, dan zou zijn nieuwe salaris voor een groot deel in mindering worden gebracht van de afkoopsom, terwijl bij een dienstverband zonder raceverplichting, bijvoorbeeld als derde coureur, een veel minder groot deel van de afkoopsom wordt getrokken.

Mogelijk verklaart dat ook voor een deel dat er nooit concreet is gesproken over een mogelijke deal tussen Ricciardo en Haas F1, simpelweg omdat hij ergens anders als derde coureur netto meer over kan houden dan bij Haas als racecoureur. Natuurlijk, was Haas F1 een bewezen winnaar geweest, dan had Ricciardo ongetwijfeld misschien andere overwegingen gemaakt.

Door voor Red Bull te kiezen in een functie die geen racestarts garandeert, kan De Australiër dus het maximale uit zijn afkoopsom halen. En ook bij Red Bull zal hij als ambassadeur van het team een aardig zakcentje verdienden, dus ook zonder zijn plekje op de F1-grid zit Ricciardo er in 2023 echt wel warmpjes bij.

Ook interessant:

Red Bull is niet alleen een heel succesvol Formule 1-team, het is ook een geoliede PR-machine. Keer op keer weet het team van Max Verstappen en Sergio Perez vriend en vijand te verbazen met de vetste stunts met Formule 1-auto's. Hieronder de vijf vetste stunts!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen