Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom de Red Bull-switch positief heeft uitgepakt voor Gasly

Pierre Gasly maakt een Formule 1-seizoen door met vele gezichten. In de eerste helft van het jaar bezweek hij onder de druk van Red Bull, maar nu lijkt hij zijn draai gevonden te hebben bij Toro Rosso.

De switch van Alexander Albon en Pierry Gasly tussen Red Bull en Toro Rosso is één van de opvallendste gebeurtenissen van het huidige Formule 1-seizoen. In de zomerstop promoveerde Albon naar Red Bull, terwijl Gasly het vrije plekje bij Toro Rosso moest opvullen. Na amper een half jaar was hij weer terug bij het team waarmee hij zijn debuut maakte als Formule 1-coureur. Gasly had moeite met de intense druk die het rijden voor Red Bull met zich meebrengt. Hij kon het tempo van teamgenoot Max Verstappen tijdens de kwalificatie en race niet volgen. Terwijl Verstappen met Ferrari en Mercedes streed om de podiumplaatsen en overwinningen, had Gasly regelmatig moeite om de McLarens en Renaults achter zich te houden. Na een teleurstellende eerste seizoenshelft besloot de Red Bull-leiding na de GP van Hongarije om Gasly te vervangen voor Albon. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner was het tijd om de Fransman uit zijn lijden te verlossen. Zelf was Gasly geschokt door de plotselinge degradatie naar Toro Rosso, maar tijd om bij de pakken neer te zitten had hij niet. Tijdens de Grand Prix van België moest hij laten zien wat hij kon. Dat deed hij met verve: hij wist als negende te finishen in een voor hem emotionele race. Een dag eerder verongelukte tijdens een Formule 2-race zijn goede vriend Anthoine Hubert, en hoewel hem dat als persoon hard raakte, bracht het de coureur Gasly niet van zijn stuk.

Het was een niet onverdienstelijke rentree van Gasly bij het hem zo vertrouwde Toro Rosso, maar tijdens de GP van Italië kon hij hier geen vervolg aan geven. Tijdens de race was hij slachtoffer van de klungelige acties van Sebastian Vettel en Lance Stroll. Uiteindelijk wist de coureur toch nog als elfde te finishen, maar hij had na afloop het gevoel dat er meer in zat. De coureur toonde zich strijdbaar in zijn eerste twee races terug bij Toro Rosso en zette deze lijn afgelopen weekend voort. Tijdens de race reed Gasly een poos rond op de tweede plek en finishte uiteindelijk op plek acht. Na afloop was hij erg blij met dit weekend. "Ik geniet van zulke zondagen", vertelde hij enthousiast aan onder meer RacingNews365 . "Aan het begin van het seizoen kon ik niet rijden op een manier die ik fijn vond, maar nu rijd ik steeds meer op een manier die van nature bij me past." De lach is teruggekeerd op Gasly's gezicht, zoveel was bij het zien van de televisie-interviews met de Fransman wel duidelijk. Hij hoeft niet langer op te boksen tegen de man waar volgens Nico Rosberg niet tegenop te boksen valt, te weten Max Verstappen. De druk die hij ervoer bij Red Bull is verdwenen en in de luwte van het drukke middenveld presteert hij naar behoren. Het is nu aan hem om zijn goede lijn door te trekken, zodat hij niet over het hoofd wordt gezien als Red Bull de driver line-up voor 2020 bekendmaakt. Kan Max Verstappen in Rusland goed voor de dag komen? Luister nu naar de nieuwste RacingNews365 podcast, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel vooruit blikken op de Grand Prix van Rusland die komend weekend verreden wordt.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"