Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

'Waarom de terugkeer van Raikkonen naar Sauber een succes kan worden'

Kimi Raikkonen maakt komend seizoen zijn rentree bij Sauber, het team dat hem in 2001 zijn Formule 1-debuut gunde en het team dat in de Fin de aangewezen persoon ziet het team ook nu weer op sleeptouw te nemen.

Kimi Raikkonen ziet die kartrekkersrol bovendien ook voor zichzelf weggelegd. Mensen die denken dat Raikkonen halsoverkop besloot nog twee jaar aan zijn carrière te plakken 'om maar mee te kunnen doen', hebben het mis, zo stelt zijn manager Steve Robertson in gesprek met F1.com.

"Kimi wilde vanaf het moment dat hij wist dat Sauber hem wilde hebben alles weten over de toekomstplannen van Sauber. Hij wilde weten of zij zijn enthousiasme over een hernieuwde samenwerking met hem deelden. Tijdens die gesprekken was Kimi niet diegene die ondervraagd was, hij stelde zélf de vragen."

"Nadat ten tijden van de Italiaanse Grand Prix duidelijk werd dat er voor Raikkonen geen plek meer was bij Ferrari, was hij heel even terneergeslagen. Dat veranderde echter al snel. Hij wilde blijven rijden en ging in zee met Sauber, omdat hij voelde dat hij nog heel veel te bieden had."

De laatste jaren stond Kimi Raikkonen ondanks zijn Ferrari-zitje niet te boek als een hoogvlieger. In het laatste jaar voor Ferrari liet hij echter zien dat hij het nog niet verleerd is. In liefst twaalf van de zeventien races waarin hij de finishvlag zag, stond hij op het podium, met zijn eerste overwinning voor Ferrari sinds zijn terugkeer in 2014 als ultieme hoogtepunt.

Hij won vijftien jaar na zijn eerste overwinning nog eens een Formule 1 Grand Prix, een record! Het is tevens een bewijs van de constantheid van The Iceman. Die constantheid in combinatie met de vastberadenheid van Raikkonen om zijn twee Sauber-leven tot een succes te maken, zouden weleens de sleutel tot succes kunnen zijn voor de Zwitserse renstal.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"