Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Waarom de terugkeer van Raikkonen naar Sauber een succes kan worden'

Kimi Raikkonen maakt komend seizoen zijn rentree bij Sauber, het team dat hem in 2001 zijn Formule 1-debuut gunde en het team dat in de Fin de aangewezen persoon ziet het team ook nu weer op sleeptouw te nemen.

Kimi Raikkonen ziet die kartrekkersrol bovendien ook voor zichzelf weggelegd. Mensen die denken dat Raikkonen halsoverkop besloot nog twee jaar aan zijn carrière te plakken 'om maar mee te kunnen doen', hebben het mis, zo stelt zijn manager Steve Robertson in gesprek met F1.com .

"Kimi wilde vanaf het moment dat hij wist dat Sauber hem wilde hebben alles weten over de toekomstplannen van Sauber. Hij wilde weten of zij zijn enthousiasme over een hernieuwde samenwerking met hem deelden. Tijdens die gesprekken was Kimi niet diegene die ondervraagd was, hij stelde zélf de vragen." "Nadat ten tijden van de Italiaanse Grand Prix duidelijk werd dat er voor Raikkonen geen plek meer was bij Ferrari, was hij heel even terneergeslagen. Dat veranderde echter al snel. Hij wilde blijven rijden en ging in zee met Sauber, omdat hij voelde dat hij nog heel veel te bieden had." De laatste jaren stond Kimi Raikkonen ondanks zijn Ferrari-zitje niet te boek als een hoogvlieger. In het laatste jaar voor Ferrari liet hij echter zien dat hij het nog niet verleerd is. In liefst twaalf van de zeventien races waarin hij de finishvlag zag, stond hij op het podium, met zijn eerste overwinning voor Ferrari sinds zijn terugkeer in 2014 als ultieme hoogtepunt. Hij won vijftien jaar na zijn eerste overwinning nog eens een Formule 1 Grand Prix, een record! Het is tevens een bewijs van de constantheid van The Iceman. Die constantheid in combinatie met de vastberadenheid van Raikkonen om zijn twee Sauber-leven tot een succes te maken, zouden weleens de sleutel tot succes kunnen zijn voor de Zwitserse renstal.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden