Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Waarom De Vries denkt het tij na zijn rampweekend te kunnen keren

Nyck de Vries is nog niet voortvarend begonnen aan het Formule 1-seizoen. In Azerbeidzjan ging het van kwaad tot erger. Hij blikt uitgebreid terug op de race in Bakoe.

De Vries Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Azerbeidzjan is nog volop bezig als Nyck de Vries ietwat beduusd voor de microfoon van onder meer RacingNews365 verschijnt in het zogeheten vierkantje in Bakoe.

Kort daarvoor heeft hij zijn linker voorwielophanging stuk gereden op een Azerbeidzjaanse muur. Hij zou uiteindelijk de enige coureur zijn in de Grand Prix die zijn auto op die manier stuk rijdt.

Het was niet de enige fout tijdens het raceweekend van de geboren Fries. Na een sterke vrije training ging het namelijk ook in de kwalificatie en in de sprintkwalificatie mis, waardoor hij zich twee keer als twintigste kwalificeerde.

De Vries zoekt echter niet naar excuses en kijkt in de spiegel. "Mijn fout, mijn verantwoordelijkheid. Onnodig, dat is wat ik er over kan zeggen. Ik kan nu alleen maar naar het volgende weekend kijken. Gelukkig is er al snel weer een race, dus we moeten vooruit kijken."

Gevraagd of zijn fouten van eerder in het weekend tijdens de race nog door zijn hoofd spookten, zegt hij van niet. "Je probeert het zo snel mogelijk achter je te laten. Natuurlijk achtervolgt dat begin van het weekend je een beetje, maar de zaterdagmiddag was positief. Ik sliep zaterdagnacht prima en alles leek oke op zondag. Maar als het regent, dan giet het ook."

Artikel gaat verder onder de afbeelding.

			© RacingNews365
	© RacingNews365

Bittere pil

Toch was er ook een glimp van hoop, benadrukt De Vries. Het is niet alleen maar negativiteit. "We kunnen over bepaalde dingen ook positief zijn. Sinds Djedda hebben we laten zien dat we op bepaalde momenten snel kunnen zijn, maar om uiteenlopende redenen en omstandigheden hebben we dit niet om kunnen zetten tot een resultaat."

Balen, maar De Vries hoopt het tij nog te kunnen keren. "Dit is een bittere pil om te slikken. Het is lastig, maar ik moet vooruit kijken, het proces volgen en dan geloof ik erin dat er een ommekeer zal zijn. Dit weekend was over het algemeen competitief. We startten goed in de eerste training, maar daarna ging het bergafwaarts, al was de sprintrace bemoedigend. In dit soort situaties moet je verder bouwen op die positieve punten."

Snel vergeten

Al met al dus een weekend om niet lang meer bij stil te staan. Gelukkig voor de AlphaTauri-coureur kan hij zich komend weekend al revancheren als er in Miami wordt geracet. Opnieuw een circuit waar de muren dichtbij staan. Toch deert dat laatste hem niet. Integendeel, daar houdt hij wel van.

"Als Lance de muur toevallig ook raakt (maar niet uitvalt, red.), maar ik raak de muur wel, net genoeg voor een DNF... Tja, die consequenties moet ik dan zelf ervaren. Je kan er allerlei labels aan hangen en excuses vinden, maar zelf hou ik het liever kort: mijn fout, mijn verantwoordelijkheid. Ik kan alleen maar naar mezelf kijken. Zo is het, volgende week een nieuwe race."

"Ik kijk uit naar de race in Miami", antwoordt hij op een vraag van RacingNews365. "Uiteindelijk denk ik dat we dit weekend competitief waren en stratencircuits vind ik over het algemeen altijd leuk en vaak doe ik het prima, maar dit is zo'n weekend dat je snel moet vergeten."

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"