Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Waarom de wedstrijdleiding Hamilton niet bestrafte voor botsing met Alonso

Lewis Hamilton werd als schuldige aangewezen voor het samenkomen met Fernando Alonso bij de start van de Grand Prix van België. Hij kreeg echter geen straf. Waarom niet?

Alonso Hamilton Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Eigenlijk was iedereen het er wel over eens dat Lewis Hamilton Fernando Alonso niet genoeg ruimte liet, waardoor hij zelf met Mercedes en al over het voorwiel van de Alpine-coureur tuimelde. Zijn race zat er op, terwijl Alonso door kon rijden om uiteindelijk beslag te leggen op de vijfde plaats.

Hamilton zelf was ook van mening dat de schuld bij hem lag en de wedstrijdleiding nam de zaak onder de loep, waarbij ook zij specifiek naar de rol van Hamilton keek. Het oordeel luidde uiteindelijk: 'nu further action'.

Het FIA-document legt uit waarom Hamilton geen straf kreeg, waarbij wordt benadrukt dat Alonso sowieso geen blaam treft: "De stewards hebben videomateriaal bekeken en geoordeeld dat de binnenkant van bocht vijf aan Alonso toebehoorde. Hamilton zijn voorwielen zaten vóór die van Alonso bij het ingaan van de bocht. Alonso stuurde van de lijn af naar de binnenkant van de bocht, waarbij zijn rechterwielen volledig op en zelfs iets over de kerbstones gingen."

"Op geen enkel moment echter lijkt Alonso de controle over zijn auto te verliezen of last te hebben van onderstuur. Hamilton stuurde in de richting van de apex van de bocht met Alonso nog naast hem, waardoor het tot de touché kwam. De stewards oordelen dat het een typisch eerste ronde-ongeluk is, waarbij er veel sprake was van bewegingen relatief aan elkaar in de eerste paar bochten en daarom ondernemen we geen verdere actie."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"