Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom er geen straf werd uitgedeeld voor de touché tussen Verstappen en Hamilton

De stewards hadden er even de tijd voor nodig, maar uiteindelijk werd er geen straf uitgedeeld voor de clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Maar waarom werd er geen straf uitgedeeld?

Verstappen Hamilton Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was lang geleden dat Max Verstappen en Lewis Hamilton met elkaar in aanraking kwamen op het circuit. Maar in Hongarije was het weer zover en dat zorgde ervoor dat beide mannen naar de stewards mochten. Uiteindelijk beslisten de wedstrijdcommissarissen dat geen van beide coureurs een straf ontving. Maar hoe zijn de stewards tot die beslissing gekomen?

In het document van de FIA is het volgende te lezen. "Max Verstappen naderde de eerste bocht sneller dan in de rondjes daarvoor, omdat hij DRS kreeg. Maar hij remde op hetzelfde punt als dat hij eerder deed. Daarbij beweerde Verstappen dat Hamilton van richting veranderde tijdens het remmen. De zevenvoudig wereldkampioen gaf echter aan dat hij gewoon zijn normale racelijn volgde, iets dat ook werd bevestigd door het onderzoek van de video's en de telemetrie van de eerdere ronden", zo laten de stewards weten.

"Het was in ieder geval duidelijk dat Verstappen zijn beide voorwielen blokkeerde voordat de botsing plaatsvond. Hij miste daarbij de lijn om de bocht te nemen om een typische inhaalmanoeuvre te maken. Volgens Hamilton was het een race-incident, terwijl Verstappen dus memoreerde dat het ging om het van richting veranderen tijdens het remmen."

Volgens de stewards is het echter geen typisch geval van van richting veranderen onder het remmen. Al zijn de wedstrijdcommissarissen wel van mening dat Hamilton meer had kunnen doen om een botsing te voorkomen. Maar de stewards vinden dat er niet is vast te stellen dat een van de coureurs de grote schuldige was aan het incident en daarom wordt er geen verdere actie ondernomen.

Wat vind jij van de beslissing van de stewards? Laat het weten in de onderstaande poll!

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'