Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom F1-kampioen Hill denkt dat Verstappen de grootste ooit kan worden

Voormalig Formule 1-coureur Damon Hill verwacht dat Max Verstappen nog lang niet uitgebloeid is. Sterker nog, met zijn mentaliteit wordt de Nederlander misschien wel de grootste coureur aller tijden.

Max Verstappen is het Formule 1-seizoen van 2023 goed begonnen en met een lichte voorsprong in het klassement jaagt de Nederlander op alweer zijn derde titel in de koningsklasse van de autosport. Hoewel de meervoudig wereldkampioen al wordt genoemd tussen de allergrootsten in de F1, duurt het nog wel even voordat hij de allergrootste ooit kan worden. Toch heeft de Limburger alles in huis om voor acht wereldtitels te gaan. Ten minste, dat vindt mede-wereldkampioen Damon Hill. Wat maakt Verstappen mogelijk een van de beste coureurs aller tijden? De wereldkampioen van 1996 legt uit. "De honger naar succes, het verlangen om altijd maar te winnen: die mentaliteit is de sleutel tot succes", zegt hij in de F1 Nation Podcast . "We zagen dezelfde mentaliteit bij Ayrton Senna en bij Michael Schumacher. Deze mindset is nodig om te winnen, niet alleen in deze sport maar in elke sport. Daar hoort ook een soort meedogenloosheid bij. De meeste mensen vinden het moeilijk om zich daarmee te identificeren, want in het normale leven zouden die eigenschappen beschouwd worden als egoïstisch en onaantrekkelijk." "Voor een sport waarin je als individu wil winnen is het juist een volkomen kloppende mentaliteit." Hill weet heel goed waar de mindset van Verstappen vandaan komt. "Deels van zijn moeder, die competitief was in de kartwereld, maar ook van zijn vader."

Verstappen kreeg duidelijke doelen

De Britse wereldkampioen legt uit waarom vader Jos Verstappen een belangrijke les heeft meegegeven aan zijn zoon als het gaat om het hebben van dé winnaarsmentaliteit. "Jos heeft er voor gezorgd dat Max niets aan het toeval over laat. Dat je niet racet om een beetje lol te trappen: als je een kans krijgt in de Formule 1, dan wil en moet je winnen." Met twee wereldkampioenschappen kan worden geconcludeerd dat de winnende mindset van Verstappen zijn vruchten heeft afgeworpen. Daarnaast is de Nederlander nog lang niet klaar met het veroveren van meer overwinningen en mogelijk ook meer titels. Hill vervolgt: "Ik weet zeker dat hij nog beter gaat worden." "Hij heeft al laten zien dat hij volwassen is. Hij weet nu wanneer hij kan aanvallen, moet afwachten of moet pushen. De hele race vol gas rijden is niet altijd de beste keuze. Je moet iets achter de hand houden en als je zo denkt, dan is alles mogelijk. Ik bedoel maar... het kunnen zo acht wereldtitels worden!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"