Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Waarom Ferrari in de kwalificatie wel partij voor Red Bull is

Achter Max Verstappen was het Charles Leclerc die dit seizoen het vaakst poleposition pakte. Waarom lukte het Ferrari wel in de kwalificatie, maar niet in een race om Red Bull uit te dagen?

Leclerc Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met vijf polepositions is Charles Leclerc nog ver verwijderd van het aantal polepositions van Max Verstappen in 2023 (12), maar daarmee is de Monegask wel 'best of the rest'. De Ferrari-coureur kon in de kwalificatie wel gelijke tred houden met de Red Bull, maar op zondag moest Ferrari telkens toegeven.

Leclerc en teamgenoot Sainz gaven gedurende het seizoen vaker aan dat de Ferrari maar in een klein venster werkt, wat dus tot uiting komt in een kwalificatie. "Als we nieuwe banden hebben in de kwalificatie, compenseert de extra grip van de banden de zwakke punten van de auto. Zodra de banden ouder worden en grip verliezen en we veel brandstof aan boord hebben, beginnen de problemen", zegt Leclerc in gesprek met het Duitse Auto Motor und Sport.

"Als we dan nog steeds in verkeer rijden, de wind opsteekt of de temperaturen veranderen, worden de zwakke punten nog duidelijker. Dan wordt het heel moeilijk om de auto te besturen."

Volgens Leclerc heeft Red Bull daar minder last van. "Nieuwe banden verbloemen bij ons de zwakkere punten, die ons anders zouden vertragen. Bij Red Bull is dat minder het geval. Zoals ik al zei, het is een heel dunne lijn waarop de auto werkt. Neem de GP van Mexico: We waren echt snel op de medium banden. Zodra we op harde banden kwamen, werkte niets meer."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"