"Waarom Ferrari onder leiding van Todt wél succesvol was"

05 dec. 2018 10:15 Jan van der Burgt 1 reacties
Volgens voormalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali zijn de successen die Ferrari aan het begin van het vorige decennium vierde vooral te danken aan het leiderschap van Jean Todt.

Anno 2018 wordt de leiding van Ferrari vaak verantwoordelijk gehouden voor het verliezen van diverse titels in recente jaren. In zowel 2017 als 2018 gleed Ferrari steeds verder af in de strijd om beide wereldkampioenschappen, iets wat in de hoogtijdagen van Ferrari ondenkbaar was.

"Het is voor mij een eer om me in lovende woorden over Jean Todt uit te spreken", zo laat voormalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali weten over zijn leermeester. "Zijn manier van leidinggeven maakte van Ferarri een winnend team, na enkele moeizame jaren."

Domenicali roemt met name de persoonlijke benadering van Todt en het feit dat hij het uiterste vroeg van zichzelf en van zijn troepen: "Met Todt aan het roer was er nooit ruimte voor ontspanning, of we nu wonnen of niet. Hij gaf altijd alles en de resultaten waren er naar."

"Toen hij bij Ferrari kwam, bracht hij een zekere kalmte in het team, maar hij wist welke zaken aangepakt moesten worden om het team vooruit te helpen. Bovendien beschikt hij over bijzonder veel mensenkennis, hij weet bij mensen meteen wat voor vlees hij in de kuip heeft."

"Een ander punt wat ik aan wil stippen is zijn gave om écht naar zijn coureurs te luisteren en te begrijpen wat ze nodig hebben om volledig to wasdom te komen. Met Michael Schumacher had hij bijvoorbeeld een bijzonder hechte band. Hij maakte Schumacher wereldkampioen, terwijl op persoonlijk vlak een hechte vriendschap ontstond."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen