Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Ferrari zich (nog) geen zorgen maakt over de opmars van Verstappen

Voor de tweede race op rij waren Red Bull en Max Verstappen sterker en sneller dan Ferrari. Charles Leclerc verliest langzaam zijn voorsprong in het wereldkampioenschap, maar de Italiaanse renstal maakt zich nog geen zorgen over de concurrenten bij de Oostenrijkse renstal.

Charles Leclerc bouwde in de openingsrondes van het Formule 1-seizoen een grote voorsprong op in de coureursstand, maar na de GP van Miami is het gat wederom kleiner geworden. Max Verstappen won de sprintrace én de race in Imola en zette die reeks voort in de Verenigde Staten. Het resultaat? De Nederlander staat nog slechts negentien punten achter Leclerc in de WK-stand. Na afloop van de race in Miami werd Leclerc gevraagd of hij zich al zorgen maakt over de snelle opmars van Red Bull en Verstappen. "Er zijn geen zorgen", antwoordt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365. "Natuurlijk zijn ze aan het verbeteren en dat had iedereen verwacht. Het is een sterk team, dus het is geen verrassing." "Ik heb echter vertrouwen in mijn team en ik weet zeker dat wij aan de top komen te staan. We werken hard en dat hebben we de afgelopen jaren ook gedaan", aldus de Monegask, die zijn vertrouwen uitspreekt over de upgrades bij Ferrari, die over een kleine twee weken in Spanje op de auto zullen zitten. "Ik hoop dat we hiermee de uitdaging weer aan kunnen gaan."

Red Bull was sterker op zachtere banden

Leclerc dacht nog een kans te hebben in Miami toen de race werd herstart na een safety car. "Maar er was geen DRS, dus dat maakte het voor ons veel lastiger. Los van dat was het best duidelijk dat zij (Red Bull, red.) sterker waren op de medium banden. Op de harde band hadden we een kans om ze uit te dagen, maar het gat was groot na de stint op mediums." Ferrari maakt zich geen zorgen, ook al was Red Bull de afgelopen twee races sterker. Teambaas Mattia Binotto legt uit waarom. "Ik denk niet dat er grote verschillen zijn. Het is maximaal een paar tienden over een hele race en we moeten niet vergeten dat wij op de voorste startrij stonden. Tijdens de kwalificatie hadden wij het betere, complete pakket in vergelijking met Red Bull." "Over een heel weekend gekeken zit er niet veel verschil tussen Red Bull en Ferrari. Als er reden is voor zorgen, dan gaat dat over hoe snel zij ontwikkelen binnen het budgetplafond. Dat is iets waar ik mij zorgen over kan maken."

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht