© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Waarom Gasly de ideale teamgenoot voor Verstappen bij Red Bull is

17 aug. 2018 08:00 Jan van der Burgt 3 reacties
Nu Carlos Sainz naar McLaren verkast, lijkt voor Pierre Gasly de weg vrij om bij Red Bull de nieuwe teamgenoot te worden van Max Verstappen. Wij zetten alvast vijf redenen op een rijtje waarom dat goed nieuws is voor zowel Max Verstappen als Red Bull.

Verandering van spijs doet leven

Bij Red Bull waren Max Verstappen en Daniel Ricciardo al bijna drie volledige jaren tot elkaar veroordeeld. De twee konden altijd prima door één deur, maar wisten na al die jaren ook heel goed wat ze aan elkaar hadden. Een nieuwe impuls in de persoon van Pierre Gasly kan Max Verstappen en Red Bull opnieuw op scherp zetten.

Max Verstappen is de onbetwiste nummer één

Toen Max Verstappen zijn stoeltje bij Red Bull kreeg, reed Daniel Ricciardo er al een tijdje rond. Max Verstappen moest zich in de pikorde voorbij en op zijn minst naast de Australiër zien te knokken. Hoewel er geopperd wordt dat Ricciardo bij Red Bull geen trek had in een rol als secondant, gaf hij er op de baan zelden blijk van zich in een dergelijke rol te willen schikken. Pierre Gasly is nu de nieuweling, zoals Max Verstappen dat drie jaar geleden was en zal zich net als hij toen nog moeten bewijzen.

Gasly is bloedsnel

Hij mag dan nog maar net om de hoek komen kijken, Pierre Gasly heeft al aangetoond bloedsnel te zijn. Bepaald niet onbelangrijk in de Formule 1 en zeker niet slecht voor Max Verstappen. Ondanks dat Red Bull een team om Max Verstappen heen zou willen bouwen, is een snelle 'tweede' rijder van groot belang om belangrijke punten bij elkaar te sprokkelen en Max Verstappen op te jagen.

Gasly kent Honda goed

Of zoals hij het zelf graag verwoordt: "Ik stond aan de basis van de goede relatie tussen Red Bull en Honda." Pierre Gasly zocht in 2017 zijn heil in de Japanse Super Formula, daar waar hij met Honda-motoren in het achteronder reed. Hij maakte zich de Japanse cultuur en werkethiek eigen, waar Toro Rosso dit seizoen ook de vruchten van plukt. Met Pierre Gasly beschikt Red Bull over iemand die uit eerste hand kan vertellen hoe de motor presteert ten opzichte van dit jaar.

Met Gasly kan Red Bull nog jaren door

Als Gasly volgend jaar in Australië met Red Bull op de grid staat, is de Fransman nog maar 23 jaar oud. Met een teamgenoot die zelfs nog jonger is, heeft Red Bull een tweetal in handen waar het nog jaren plezier aan zou kunnen beleven. Natuurlijk moet Gasly zich in zijn tweede volledige jaar nog maar zien te bewijzen, maar binnen de Red Bull-familie is er weinig concurrentie voor een plekje in de hoofdmacht van de energiedrankjesfabrikant.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen