Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Haas het anders gaat aanpakken in Spanje

Terwijl veel F1-teams, waaronder koplopers Ferrari en Red Bull, naar verwachting met upgrades zullen komen voor de Grand Prix van Spanje, doet Haas daar niet aan mee. Waarom niet?

Haas-teambaas Guenther Steiner heeft bevestigd dat het team geen upgrades zal meebrengen naar de Grand Prix van Spanje. Het is een beslissing die ingaat tegen het beleid van veel van de Formule 1-rivalen. Circuit de Barcelona-Catalunya is meestal een circuit dat gepland staat na een handjevol Grands Prix, waardoor het door de jaren heen een populaire locatie is voor update-pakketen. In de strijd om de titel staan Ferrari en Red Bull klaar met hun upgrades voor de Grand Prix van Spanje. Maar ook andere teams zullen met upgrades komen voor de race onder de Spaanse zon.

Haas komt pas met updates in 'ongeveer vier tot vijf races'.

Haas zal in tegenstelling tot andere teams niet met updates komen in Spanje, omdat het team het huidige potentieel van de VF-22 wil maximaliseren voordat er veranderingen worden aangebracht. "Normaal gesproken is Spanje de meest voor de hand liggende plaats om upgrades door te voeren en ik denk dat heel wat teams dat van plan zijn om te doen", vertelt Steiner. "Ik weet niet hoeveel verschil ze zullen maken en met welke upgrades ze komen." "We hebben besloten om nog even te wachten met upgrades, want ik denk nog steeds dat we snelheid hebben in de auto zonder de upgrades. Die snelheid moeten we op de baan zien te krijgen. Soms lukt dat, soms niet. We hebben een goed upgrade-pakket die in ongeveer vier of vijf races zal komen, dus ik heb daar vertrouwen in."

Haas wil terugslaan na teleurstelling in Miami

Na een sterke start van het seizoen kreeg Haas in Australië en Miami met tegenslagen te maken. De auto's vielen uit in Q1 en Q2 en wisten geen punten te scoren. Ondanks deze mindere momenten heeft Steiner er vertrouwen in dat Haas nog steeds over een sterk pakket beschikt en met een goed weekend weer in de punten kan komen. "Het was behoorlijk teleurstellend in zowel de kwalificatie als de race, maar we moeten positief blijven", laat Steiner weten. "Het positieve is dat de auto goed is, we moeten hem alleen nog juist afstellen en de banden goed laten werken en dan staat de auto er goed voor." "Zoals je tijdens de race in Miami kon zien, maakten we tot aan de safety car posities goed, maar toen vielen we terug. Dat is waar we ons op moeten focussen, en we moeten er vertrouwen in blijven houden dat we een goede auto hebben en dat we de punten zullen scoren die we willen scoren."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie