Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Geen simulatortijd voor Hamilton door titelstrijd met Verstappen

Lewis Hamilton verklaart waarom hij nog niet in de auto van volgend jaar heeft gereden in de simulator. De Mercedes-coureur zegt zich eerst volledig op dit jaar te willen focussen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De Formule 1-auto's gaan er volgend jaar drastisch anders uitzien door nieuwe technische regelementen. Veel coureurs hebben in de simulator al een paar rondjes gereden in de auto van 2022, maar Lewis Hamilton niet. De Mercedes-coureur richt zich momenteel op de titelstrijd met Max Verstappen.

"Ik heb met die auto nog niet in de simulator gereden omdat ik me letterlijk alleen maar op deze auto heb gericht. Daar heb ik het nu even druk genoeg mee", vertelt Hamilton in gesprek met Motorsport.

De zevenvoudig wereldkampioen zegt wel op de hoogte te zijn en feedback te geven aan het ontwikkelingsteam. "Maar ik heb voortdurend contact met het team. Zelfs na de races heb ik het altijd over: 'dit is hoe onze auto nu is en dit zijn de dingen die ik volgend jaar veranderd wil hebben, houdt deze dingen in de gaten'."

Hamilton vergadert er op los

De Brit heeft elke week een vergadering met de personen die werken aan de nieuwe auto. "Als ik na de races terugkom heb ik meestal aan het eind van de week een vergadering met Shov (Andrew Shovlin, Mercedes Trackside Engineering Director, red.) als ze alle gegevens hebben verzameld."

"Daarna heb ik een meeting met Bono (Peter Bonnington, zijn race-engineer, red.) en dan nog een vergadering met het team dat werkt aan de auto van volgend jaar. Gewoon om een update te krijgen over waar ze staan."

Details over 2022-auto

Het gaat in die vergaderingen echt over allerlei zaken. "Of de luchtstroom vooral effect heeft op de voorkant of de achterkant van de auto, wat voor rijhoogtes we kunnen verwachten, welke problemen zij voorzien, welke uitdagingen ze hebben en hoe ze verwachten dat het in de auto zal zijn", somt Hamilton op.

"Op dit moment heeft het geen zin om met de 2022-auto te rijden (in de simulator, red.) want ze maken veel vorderingen in de windtunnel en ze leren op dit moment veel", concludeert de Mercedes-coureur.

Verstappen is zeker niet kansloos ten opzichte van Hamilton

Wat kan Verstappen tijdens de nieuwe GP van Saoedi-Arabië? Krijgen we weer een dominant optreden van Lewis Hamilton? En hoe gaat Red Bull vs. Mercedes verder? Dit en nog veel meer in de F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

12 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche