Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Waarom Hamilton een broertje dood heeft aan simulatorwerk en trackwalks

Je treft Lewis Hamilton niet snel in de simulator van Mercedes, net zo min als dat je hem in de voorbereiding op de Formule 1 Grand Prix te voet een circuit ziet verkennen. Hij legt zelf uit waarom hij een broertje dood heeft aan trackwalks.

Hamilton Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De simulator is in de wereld van de Formule 1 in de laatste jaren in toenemende mate bepalend geworden voor succes. Nieuwe ontwikkelingen kunnen er uitvoerig in getest worden, terwijl coureurs vertrouwd kunnen raken met circuits van over de hele wereld. Echter, Lewis Hamilton piekert er niet over om in zo'n apparaat te stappen.

"Misschien dat ik er op jaarbasis twintig ronden in rijd, want ik zit bijna nooit in de simulator", zo wordt de kampioen geciteerd door F1.com: "Ik heb daar totaal geen behoefte aan."

Hetzelfde geldt voor trackwalks. Veel coureurs en teams werken op de woensdag of de donderdag voorafgaand aan een Grand Prix een trackwalk af, waarbij men te voet het circuit verkent. Hamilton doet ook daar echter niet aan mee. Voor hem heeft dat geen meerwaarde. Niet meer, althans.

"Toen ik jonger was, deed ik het wel. Maar ik kwam er voor mezelf achter dat het een zinloos iets was. Alles is zó anders op volle snelheid. Voor mijn gevoel verspilde ik er alleen maar energie mee, dat terwijl mijn weekend er juist op gericht is juist zoveel mogelijk energie te sparen om mijn werk goed te doen."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"