Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Toto Wolff

Waarom Wolff in navolging van Hamilton schittert door afwezigheid tijdens FIA-prijzengala

Op de donderdag van het FIA-prijzengala gaf Mercedes-teambaas Toto Wolff tegenover onder RacingNews365 aan dat hij en Lewis Hamilton verstek laten gaan tijdens het FIA-prijzengala. Hij legt zelf uit waarom hij daartoe besloot.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Enkele dagen lang hulden zowel Mercedes onder aanvoering van Toto Wolff en Lewis Hamilton zich in stilzwijgen. De teambaas doorbrak dat met een digitale media-bijeenkomst, waarin ook RacingNews365 aanschoof. Het zwijgen van Lewis Hamilton zal mogelijk langer voort blijven duren, want hij is vanavond (donderdag) niet van de partij als de FIA de kampioenen van 2021 in het zonnetje zet. Toto Wolff bevestigde dat zowel Hamilton als hijzelf de ceremonie overslaan, iets wat in strijd is met de reglementen en hen mogelijk dus nog op een reprimande komt te staan.

De Oostenrijker legt uit waarom ze niet namens Mercedes van de partij zullen zijn: "De meesten van ons (Mercedes, red.) zullen niet aanwezig zijn. Ik persoonlijk zal er niet zijn, omdat ik zo mijn loyaliteit aan Lewis Hamilton wil tonen, maar ook omwille van mijn eigen integriteit. Het team zal echter vertegenwoordigd worden door James Allison, die daar namens het voltallige personeel van onze afdelingen in zowel Brackley als Brixworth de trofee in ontvangst zal nemen."

Want één ding moet volgens Wolff niet worden vergeten, hoe moeilijk dat ook is, namelijk dat men wel degelijk één van de twee te vergeven wereldtitels heeft gewonnen: "Dat is een geweldige prestatie waar we zeer trots op zijn", aldus Wolff.

Hamilton en Wolff overtreden reglement

"We proberen aan de ene kant de woede om de uitkomst van het coureurskampioenschap te kanaliseren, terwijl we aan de andere kant die trots voelen vanwege iets dat nooit eerder is vertoond en wat ook daadwerkelijk gevierd dient te worden."

In paragraaf 6.6 van het sportieve reglement van de Formule 1 staat het volgende beschreven: "The drivers finishing first, second and third in the Championship must be present at the annual FIA Prize Giving ceremony." De top drie moet reglementair dus bij het gala aanwezig zijn.

Op de vraag of Wolff verwacht of er sancties volgen nu hij en Hamilton verstek laten gaan in Parijs geeft de Mercedes-teambaas geen antwoord. Mogelijk wacht hen een reprimande of een geldboete.

Foto: In 2019 was Hamilton als wereldkampioen wél van de partij. In 2020 werd de ceremonie online gehouden vanwege het Covid19-virus.

Verstappen officieel wereldkampioen, Mercedes ziet af van protest

Mercedes ziet toch af van een protest tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi, al zijn ze het nog niet helemaal eens met de FIA. Verstappen is hier echter wel officieel verzekerd van zijn eerste wereldtitel!

118 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur