Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Hamilton gediskwalificeerd werd

Toto Wolff legt vanuit Qatar uit wat er een week eerder mis ging in bij Lewis Hamilton in Brazilië. Volgens de Mercedes-teambaas werd Hamilton gediskwalificeerd door iets wat nog tijdens de kwalificatiesessie gebeurde.

Doordat de achtervleugel van Lewis Hamilton niet door de FIA-tests kwam in Brazilië werd de Mercedes-coureur gediskwalificeerd uit de vrijdagkwalificatie. Red Bull vermoedde voorafgaand aan de kwalificatie al dat er iets aan de hand was met de W12-bolide, al zegt Toto Wolff dat het probleem pas ontstond tijdens de sessie. "We kregen de achtervleugel naderhand terug en we dachten dat hij gebroken was", legt de Mercedes-teambaas uit aan onder meer RacingNews365. Volgens Wolff brak er iets af tijdens de kwlaificatie. "We faalden de test met het gat van 85 millimeter aan de rechter kant van de vleugel. Het was een fractie van één millimeter, maar dat is prima."

Losse schroefjes het probleem volgens Wolff

De achtervleugel werd in beslag genomen door de FIA, waardoor Mercedes naar eigen zeggen niet meer kon bewijzen dat het onderdeel gebroken was tijdens de kwalificatie. "Later zagen we dat twee schroefjes los kwamen te zitten tijdens de kwalificatie. Daardoor was de rechterkant niet zoals hij hoorde te zijn." "Het was zelfs nadelig voor onze rondetijd, maar het is wat het is. We hebben het laten weten aan de stewards, maar het is heel anders dan hoe dit soort dingen vroeger werden behandeld. Eerder mocht men nog onderdelen repareren die kapot gingen tijdens parc fermé."

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"