Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Waarom Hamilton na jaren van speculatie wel voor Ferrari koos

De sensationele Ferrari-transfer van Lewis Hamilton zorgde voor een schokgolf in de Formule 1-wereld. De zevenvoudig wereldkampioen legt haarfijn uit waarom hij dit besluit heeft genomen.

Hamilton Ferrari Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het kwam toch als een donderslag bij heldere hemel: Lewis Hamilton gaat in 2025 bij Ferrari rijden. De Brit trekt na twaalf seizoenen de deur achter zich dicht bij Mercedes en gaat in de nadagen van zijn carrière een nieuwe uitdaging aan. Vooral de timing was opvallend, want Hamilton tekende in de zomer van 2023 nog een nieuw tweejarig contract bij Mercedes. Hamilton legt in Bahrein uit waarom hij juist nu deze keuze heeft gemaakt.

"Afgelopen zomer heb ik uiteraard een nieuw contract ondertekend en dacht ik dat mijn toekomst bij Mercedes zou liggen", vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. "Maar er kwam een kans voorbij in het nieuwe jaar en ik besloot die kans te grijpen. Het was het lastigste besluit uit mijn leven. Mercedes heeft me 26 jaar gesteund en we hebben een ongelofelijke reis achter de rug."

"We hebben geschiedenis geschreven in de sport en ik ben trots op wat we bereikt hebben. Maar uiteindelijk schrijf ik mijn eigen verhaal en had ik het gevoel dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk."

Droom

Hamilton geeft toe dat hij een droom gaat vervullen. "Iedere coureur groeide vroeger op met Ferrari en zag bijvoorbeeld Michael Schumacher in zijn beste periode. Ik denk dat iedereen zich afvraagt hoe het is om door hen omringd te zijn als je in je garage naar het scherm keek. En als je naar de Grand Prix van Italië gaat en de zee van rode Ferrari-fans ziet, kan je daar alleen maar ontzag voor hebben."

De zevenvoudig wereldkampioen weet wel dat het een flinke uitdaging wordt om een nieuwe titel te pakken bij de Scuderia. "Het team heeft weinig successen gekend sinds 2007, dus ik zag het als een grote uitdaging en het is zonder twijfel een droom. Ik kijk er ontzettend naar uit."

Maar is Hamilton al een keer in Maranello geweest? "Nee. Ik kocht mijn eerste Ferrari in 2010. Dat was mijn eerste cadeau voor mezelf, al heb ik die auto niet meer. Maar ik ben in die periode nooit naar Maranello geweest, omdat ik voor Mercedes reed. Het zou geen goed beeld schetsen als ik wel was gegaan."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs