Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Waarom heeft Ferrari Ricciardo nog niet gecontracteerd?'

Met zijn indrukwekkende zege tijdens de GP van China heeft Daniel Ricciardo alle ogen op zich gevestigd. In Italië wordt de roep om zijn komst dan ook steeds groter is en is de Italiaanse pers verbaasd dat Ferrari nog geen stappen heeft ondernomen.

Hoewel Kimi Raikkonen dit seizoen sterk rijdt, lijkt zijn vertrek uit de Formule 1 aanstaande. Althans, als het aan de Italiaanse pers ligt. Zij zien in Daniel Ricciardo de coureur die samen met Sebastian Vettel Ferrari weer succesvol kan maken. Een kleine greep uit de Italiaanse pers. "Hoewel Max Verstappen nog steeds een ontzettend groot talent is, is het Daniel Ricciardo die wint en Red Bull onder zijn vleugels neemt. Hij verdient het om in de aandacht te staan van Ferrari omdat hij al jaren sterk rijdt en garant staat voor goede resultaten," aldus de Sports Mediaset.

Ook Autosprint begrijpt niet waarom Ferrari nog niet in gesprek is gegaan met Ricciardo. "Waarom heeft Ferrari hem nog geen contract voor 2019 aangeboden? Ferrari moet hem echt serieus overwegen want Ricciardo weet hoe hij zijn team punten moet bezorgen en is in topvorm." Dit jaar wordt vaak gezegd dat Red Bull over het sterkste rijdersduo van de grid beschikt maar volgens Motori Online verandert dat als Ricciardo naar Ferrari verkast. "Als Ricciardo volgend jaar bij Ferrari een team vormt met Sebastian Vettel dan beschikt Ferrari niet alleen over het meest complete duo op de grid maar ook het duo met het meeste potentieel. Dat betekent voor Ferrari een enorme boost."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"