Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Japan 2019

Waarom het circuit van Suzuka (bijna) nog mooier dan Spa is

Het circuit van Suzuka wordt door menig Formule 1-coureur beschouwd als een van de mooist op de kalender. Autocoureur Tom Coronel kan zich daar wel in vinden, mede door zijn eigen ervaring op die baan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

De thuisrace van motorleverancier Honda in de Formule 1 wordt verreden op de Suzuka International Racing Course. Veel Formule 1-coureurs kijken uit naar de race op het bochtige Japanse circuit, dat vaak in één adem genoemd wordt met circuits zoals die in Monte Carlo en Spa - echte klassiekers op de kalender.

Ook Tom Coronel, die regelmatig heeft geracet op het circuit in vooral de jaren negentig, is het hier mee eens. Of het circuit ook echt mooier is dan het Circuit van Spa-Francorchamps, betwijfelt hij echter.

"Het circuit van Suzuka staat zeker in mijn top vijf, samen met Spa en Monaco. Onder andere door haar hoogteverschillen is het zo bijzonder. Op het ene moment gaat het omhoog en dan weer omlaag. Wat dat betreft kan je het eigenlijk wel vergelijken met Zandvoort", zo vertelt Coronel in de F1-podcast van RacingNews365.

"De eerste bocht is heel gaaf, daar kan je veel harder in dan je denkt. Dan krijg je de 'S'-bochten, daar zit een bepaalde swing in en moet je auto echt goed liggen. Daarna ga je omhoog richting beide Degner-bochten, waarna je onder het andere deel van het circuit doorrijdt. Suzuka is eigenlijk een combinatie van alles", zo concludeert de toerwagencoureur.

"Daarom vind ik het een gavere baan dan Spa of Monaco", zo vult RacingNews365-journalist Joe van Burik hem aan in de podcast. "Het zijn allemaal mythische circuits, maar Spa wordt soms wat overdreven. Iedereen noemt dat circuit het ultieme rijderscircuit, maar Suzuka is veel technischer en completer."

Coronel is het daar echter niet helemaal mee eens. "Als rijder is Spa veel spannender. In Eau Rouge, na die dip, kom je boven en houd je je adem in. Op geen enkel ander circuit ter wereld houd je als coureur je adem in. Bovendien kan je op Spa ook beter inhalen, dus daarom zet ik als coureur Spa voor Suzuka", zo concludeert de WTCR-rijder.

Luister hieronder de volledige F1-podcast van RacingNews365, waarin Tim en Tom Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel uitgebreid vooruitblikken op de Grand Prix van Japan.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Japan 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Japan en alle verrichtingen van Max Verstappen.

0 reacties

    Exclusief Mick Schumacher: “Verstappen en Norris zijn nog van ander niveau”