Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
McLaren

Waarom het eerste McLaren-podium in jaren aan een zijden draadje hing

Toen Carlos Sainz aan het eind van de Grand Prix van Brazilië als vierde over de streep kwam, één plek achter Lewis Hamilton, wist iedereen wel vrij zeker dat de McLaren-coureur die derde plaats zou erven. Toch hing die fraaie podiumplek nog even aan een zijden draadje.

Sainz Brazilië 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Dat Lewis Hamilton een tijdstraf zou krijgen voor zijn botsing met Alexander Albon, leek onafwendbaar. Hij nam immers de schuld direct op zich en na een schuldbekentenis kan het vonnis doorgaans vrij snel worden uitgesproken.

Desondanks leek het er even op dat niet Carlos Sainz, maar Kimi Raikkonen de derde plek van Hamilton zou overnemen. De Fin, die achter Sainz reed, had goed zicht op de achtervleugel van de McLaren. Zo merkte hij op dat Sainz tijdens de gele vlaggen voor het stilvallen van Bottas zijn DRS inzette. De Alfa Romeo-coureur maakte daar melding van en dus startte de FIA een onderzoek.

Zo snel als het onderzoek was gestart, zo snel werd het ook weer gesloten. Het negeren van gele vlaggen is een ernstig vergrijp, iets waar Max Verstappen over kan meepraten (zo verloor hij immers de poleposition voor de GP van Mexico). De FIA keek naar de zaak, maar zag al snel dat Sainz ondanks het gebruik van DRS voldoende snelheid minderde in de betreffende sector.

Daarmee was de kous af en ging Sainz na de officiële podiumceremonie alsnog met zijn team naar het ereschavot. Daar vierde men het eerste McLaren-podium sinds 2014 alsof men de Grand Prix van Brazilië had gewonnen.

Coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel staan in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid stil bij de opmerkelijke Grand Prix van Brazilië.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"