Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom het praten over Red Bull-teamorders ten faveure van Verstappen 'compleet nutteloos' is

Sergio Perez reed een prima thuisrace in Mexico en finishte als derde. Maar wat nou als hij voor Max Verstappen had gereden? In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt deze situatie besproken.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico werd er veel gesproken over een hypothetische gebeurtenis. Wat nou als Sergio Perez in zijn thuisrace voor Max Verstappen zou rijden? Zou de Mexicaan dan plaats hebben moeten maken voor de Nederlander? "Ja maar natuurlijk. Ik werd ook zo moe van die hele discussie en ik snap ook totaal niet waar die vandaan kwam. Kijk gewoon naar de races, we hebben er nu 18 gehad. Hoeveel keer heeft Perez überhaupt voor Max Verstappen gereden?", vraagt F1-expert Ruud Dimmers zich af in de RacingNews365-Podcast .

Prioriteit ligt bij Verstappen

Dimmers vindt het nutteloos om op voorhand over zo'n situatie na te denken, vooral omdat de resultaten van de Mexicaanse coureur er nog niet naar zijn. "Het hele weekend ging het er over of Perez de race wel zou mogen winnen. Hou toch op zeg. Laat Perez eerst een keer in een situatie komen waar hij voor Max rijdt, in plaats van allemaal te gaan speculeren. Het ging er iedere dag over", zegt Dimmers. "Als hij er op de een of andere manier voor had gereden dan had hij natuurlijk opzij gemoeten. Dat is nog niets een een discussie waardig." Dimmers wordt bijgestaan door Tom Coronel. "De prioriteit ligt bij Max", aldus de WTCR-coureur. Coronel is gematigd tevreden over Perez. Hij verwacht wel dat de Mexicaan er voor kan gaan zorgen dat Red Bull het kampioenschap bij de constructeurs kan winnen. "Helemaal nu. Perez heeft de swing te pakken en daarom heb ik er vertrouwen in dat het zou moeten lukken. Hij is aan het groeien en een aan het worden met het team. Als je een keer goed scoort dan krijg je ook dat zelfvertrouwen." In Mexico had er echter meer in gezeten voor Checo, oordeelt Coronel: "Het is hartstikke leuk voor hem dat hij derde is geworden, maar hij heeft weer niet laten zien waarom hij bij Red Bull zit en dat is Max helpen. De auto was goed genoeg om tweede te worden, dan moet je dus ook punten van Lewis afpakken." Beluister de volledige podcast van RacingNews365 hieronder.

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez