Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom het Verstappen niets kan schelen wat anderen denken

In de media worden er vaak allerlei verschillende labels op Max Verstappen geplakt, maar de Nederlander zelf houdt zich daar geen seconde mee bezig. Het kan hem niet schelen wat anderen denken, zo legt hij uit.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Dat Max Verstappen er bijna alles voor doet om te winnen, dat is bekend. De Red Bull-coureur gaat het gevecht met zijn concurrentie op de baan maar al te graag aan, en hij wijkt voor niemand. Dat levert hem bijvoorbeeld soms het predicaat arrogant op, maar dat kan Verstappen niet schelen, hij is slechts in de Formule om te winnen, niet meer, niet minder.

In een interview op het YouTube-kanaal van Anas Bukhash wordt Verstappen gevraagd of mensen eigenlijk wel snappen wie Max echt is, waarop de Nederlander stellig antwoordt: "Nee, want de meeste mensen weten niet hoe ik denk en hoe ik handel. Hoe dat komt? Omdat zij niet dicht bij mij staan."

"Slechts een paar mensen weten hoe ik echt ben", zo verklaart hij. "Het is makkelijk voor buitenstaanders om een oordeel over mij te vellen, maar ik vind dat je daar niet naar moet luisteren. Iedereen heeft een eigen mening, dat is prima, maar voor mij is het van belang om me op mezelf te richten en het beste uit mezelf te halen."

"Het kan me dus allemaal helemaal niets schelen. Je moet je op jezelf focussen en vertrouwen hebben in je eigen kunnen en in de mensen die wel dichtbij je staan. Al met al zijn dat degenen die je kunt vertrouwen, dat is het enige wat belangrijk is. Wat anderen van je zeggen en denken, dat is hun mening, prima, dat mag, maar ik laat me er niet door afleiden", aldus de nuchtere woorden van de Red Bull-coureur, die aankomend raceweekend begint aan zijn zoektocht naar de Formule 1-wereldtitel.

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez