Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom het voor Red Bull een ontgoocheling is als Verstappen de titel niet wint

Max Verstappen en Red Bull dromen van de wereldtitel in 2021. Een droom die ook zeer realistisch is, maar mocht het plan uiteindelijk niet lukken is er volgens Helmut Marko sprake van een grote kater.

Richting de zomerstop leek Max Verstappen op rozen te zitten. Red Bull won liefst vijf races op rij en Verstappen was heer en meester tijdens het Oostenrijkse tweeluik. Uiteindelijk groeide de voorsprong, ironisch genoeg, tot precies 33 punten. Vanaf de moment ging er in razend tempo veel fout voor Verstappen, die in Silverstone en op de Hungaroring al in de eerste ronde onschadelijk werd gemaakt. Het titelgevecht is nu razend spannend, waarbij de leiding in het WK al diverse malen wisselde tussen Verstappen en Lewis Hamilton. De titelrace wordt mogelijk pas in de laatste Grand Prix beslist en Helmut Marko erkent in gesprek met Auto Motor und Sport dat het een flinke teleurstelling is als de titel naar Hamilton gaat. "Het leven gaat zeker verder. Maar de wereldtitel is iets heel, heel belangrijks voor Max en voor ons. Daar is geen twijfel over mogelijk. Max loopt achter door omstandigheden." Daarmee doelt Marko op de achterstand die Red Bull-Honda de voorbije jaren had op Mercedes. "Ferrari had een wonderbaarlijke toename in pk's met hun motor, waardoor Mercedes werd gedwongen om alles te doen om dit te compenseren en daarin zijn ze geslaagd. Dat is ook waarom we ze met Honda niet hebben ingehaald vorig jaar. We lopen dus al een tijdje achter de wereldtitel aan."

Marko zag tijdelijke superioriteit van Verstappen

Met nog vijf races te gaan kan het dubbeltje nog alle kanten opvallen. Mocht Verstappen de titel niet behalen, dan denkt Marko terug aan de races waarin Red Bull dominant was. Met name in de periode rond de Oostenrijkse Grands Prix, was Verstappen met de Red Bull-Honda een klasse apart. "Het zou een grote teleurstelling zijn voor Max als hij de titel niet wint. Als je de statistieken bekijkt, hoeveel kilometer we aan de leiding hebben gereden... We hebben meer races gewonnen." "Onze uitvalbeurt in Bakoe, etc. etc. Er is een zekere superioriteit geweest, maar die kwam niet tot uiting in de punten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"