Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Waarom Lambiase trouw blijft aan Verstappen en bedankte voor Ferrari

Recent werd bekend dat Ferrari een poging heeft gewaagd om Gianpiero Lambiase aan te trekken. De engineer van Max Verstappen blijft echter bij Red Bull en heeft daar een aantal goede redenen voor.

Verstappen Lambiase
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gianpiero Lambiase was de afgelopen week een veelbesproken man in de Formule 1-wereld. De engineer is sinds 2016 de rechterhand van Max Verstappen, maar ontving recent een aanbod om met Lewis Hamilton te gaan samenwerken bij Ferrari. De Scuderia wilde zo een belangrijke slag slaan in de jacht om Hamilton aan een achtste wereldtitel te helpen. Lambiase is nu eenmaal een belangrijke pion in het succes van Red Bull en promoveerde bijvoorbeeld naar de rol van head of race engineering.

Uiteindelijk kreeg Ferrari een duidelijke 'nee' te horen van Lambiase. Hij blijft bij Red Bull en verlengde onlangs zelfs zijn contract, zo heeft RacingNews365 begrepen. Het is een belangrijke slag voor Red Bull, want na het aangekondigde vertrek van Adrian Newey en Jonathan Wheatley was het de vraag of meer kopstukken het team zouden verlaten.

Lambiase volgt het voorbeeld van zijn collega's dus niet en blijft trouw aan Verstappen en Red Bull. Verstappen liet ook meermaals blijken dat hij nog lange tijd met Lambiase wil samenwerken. Het duo bouwde een sterke relatie op en stuwen elkaar naar grote hoogten. Natuurlijk worden er soms discussies gevoerd, maar dat is volgens de beide heren ook nodig om successen te behalen. Dat gebeurde de afgelopen tijd veelvuldig, met heel wat zeges en drie wereldtitels.

Promotie?

Maar waarom heeft Lambiase besloten om bij Red Bull te blijven? Allereerst zal de sterke relatie en samenwerking met Verstappen ongetwijfeld een rol hebben gespeeld. Wanneer Lambiase was overgestapt, moest hij eerst wennen aan een nieuwe omgeving én coureur. Meestal duurt het even voor een engineer en coureur, in dit geval Hamilton, optimaal op elkaar ingespeeld raken. En ondanks dat Lambiase Italiaanse roots heeft, leidt hij zijn leven volledig in Groot-Brittannië. Een verhuizing naar Italië zou dan ook een flinke verandering zijn.

Toch zal Lambiase vooral naar de kansen binnen Red Bull gekeken hebben. Zoals gezegd trekken Newey en Wheatley de deur achter zich dicht, waardoor er belangrijke posities vrijkomen. Wheatley vervulde de rol van sportief directeur en Helmut Marko gaf al aan dat het team die rol onder meerdere personen gaat verdelen. Het gerucht gaat dat Lambiase kans maakt op promotie en zo weer een nieuwe stap op de Red Bull-ladder zet, terwijl de randvoorwaarden van zijn contract ook aanzienlijk zijn verbeterd.

Al met al is het dus niet verbazingwekkend dat Lambiase zijn Red Bull-contract heeft verlengd. Hij werkt samen met een wereldkampioen die hij door en door kent, terwijl er ook nieuwe uitdagingen wachten voor de ervaren engineer. Natuurlijk is een overstap naar Ferrari altijd een uitdaging, maar Lambiase laat duidelijk blijken dat hij het naar zijn zin heeft bij Red Bull. De jacht op nieuwe successen is geopend.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld