Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Waarom Leclerc overtuigd is van verbetering bij Ferrari

Charles Leclerc weet maar al te goed dat Ferrari moet verbeteren als hij nog kan wil maken op de wereldtitel van 2022. De Monegask heeft hier het volste vertrouwen in en legt uit waarom.

Sainz Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een achterstand van 80 punten op WK-leider Max Verstappen is Charles Leclerc matig de zomerstop ingegaan. Ferrari hoopte op een 1-2 finish tijdens de GP van Hongarije, maar zelfs het podium werd niet behaald. Het kampioenschap is steeds lastiger te bereiken voor Leclerc, maar hij houdt hoop op verbeterde omstandigheden.

Ferrari kan namelijk nog terrein winnen in de tweede seizoenshelft, maar dan moet er wel wat veranderen bij het team. "We moeten daar nog hard aan gaan werken", benadrukt Leclerc bij de BBC. "We doen er alles aan om te verbeteren en we kijken natuurlijk goed naar de eerste seizoenshelft hiervoor. Er zijn wat problemen geweest met de strategie, met de betrouwbaarheid en ook achter het stuur zijn fouten gemaakt."

"Wat betreft de betrouwbaarheid en de strategie: we werken keihard aan verbeteringen", aldus de nummer twee in het Formule 1-kampioenschap. "En na een rijdersfout gaan we altijd door een bepaalde routine. We analyseren waar de fout vandaan komt en waarom het zo is gelopen op dat moment in de race. Zo kunnen we een stap in de goede richting zetten. Als we de fout begrijpen, dan kunnen we verder."

Leclerc en Sainz hebben het volste vertrouwen in Ferrari

Leclerc en teamgenoot Carlos Sainz zijn volgens eerstgenoemde 'nauw betrokken' met alle gesprekken over de verbeterpunten bij Ferrari. De Monegask heeft vertrouwen in dat het beter wordt dit seizoen. Gevraagd naar wat hem precies het vertrouwen geeft, legt hij uit: "De manier waarop wij werken, want ik weet hoe zwaar het de afgelopen jaren is geweest om weer te komen waar we nu zijn."

"Ik weet dat we dit niveau hebben bereikt doordat we de laatste twee jaren gewerkt hebben aan de zwakke punten van de auto. We hebben nog steeds een paar zwaktes waar we aan moeten werken, maar als we het net zo doen als de vorige jaren, dan ben ik er van overtuigd dat we de problemen verhelpen."

13 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"