Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Lewis Hamilton de topfavoriet is voor de GP van Canada

Lewis Hamilton is in Canada de te kloppen man. Hij won er maar liefst zes keer, waaronder de laatste drie edities. Wat maakt de viervoudig wereldkampioen zo goed op het Circuit Gilles Villeneuve?

Lewis Hamilton geeft zelf het antwoord op die vraag: "De bochten op dit circuit doen een beetje denken aan een kartbaan." "Dit technische circuit vereist een agressieve rijstijl, veel meer dan andere circuits waar we komen. Je kan en mag de auto hier echt de bocht in smijten." Het is een rijstijl die Lewis Hamilton op het lijf geschreven is. Daar komt nog eens bij dat de lange remzones (langzame chicanes en hairpins volgen op lange rechte stukken) Lewis Hamilton als late remmer enorm in de kaart spelen.

"Lewis Hamilton kan later remmen dan wie dan ook. Hij is daar echt een meester in. Dat doet hij niet één keer, nee, hij slaagt daar ronde na ronde opnieuw in" , aldus Hamilton's voormalig aartsrivaal en teamgenoot Nico Rosberg in gesprek met Sky F1 . "Het Circuit Gilles Villeneuve is een moeilijke en uitdagende baan, maar met zijn precieze en agressieve rijstijl kan Hamilton er heel goed uit de voeten. Hij weet de kerbstones steeds perfect te raken." De indrukwekkende statistieken van Lewis Hamilton op het Circuit Gilles Villeneuve: Eerste GP-overwinning in 2007 Wint zes van de tien deelnames Pakt zes keer de poleposition Kwam nooit lager dan als derde over de streep, uitvalbeurten niet meegerekend Was zijn teamgenoten negen van de tien keer te snel af in kwalificaties

Viaplay
x
Max Marko: "Er zal nooit meer een Verstappen komen"