© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Waarom Max Verstappen de favoriet voor de zege in Singapore is

16 sep. 2018 12:23 Ruud Dimmers 0 reacties
Het kan verkeren in de wereld van de Formule 1: Zaterdag na de derde training gaf niemand een stuiver voor de kansen van Max Verstappen, maar na afloop van de kwalificatie was de hele wereld dolenthousiast over de prestaties van de Nederlander. Hij is dan ook in een klap de favoriet voor de zege.

Het roepen dat Verstappen de favoriet voor de zege is, is vanzelfsprekend erg makkelijk maar ook goed te onderbouwen middels drie belangrijke punten.

1. Verstappen heeft niets te verliezen

Max Verstappen heeft als enige coureur uit de top drie totaal niets te verliezen. Alleen een overwinning telt voor de Nederlander, een tweede plaats zal hem nauwelijks tevreden stemmen. Singapore is mogelijk zijn laatste kans in 2018 om nog een zege toe te voegen aan zijn erelijst.

Als die kans er komt, liefst al bij de start, dan zal Verstappen zijn Red Bull in het kleinst mogelijke gat manoeuvreren om toe te slaan.

2. Long runs Red Bull beste

Vrijdag tijdens de tweede vrije training, verreden in de avond in Singapore, was Red Bull razendsnel. Verstappen was op de hypersoft en ultrasoft band gemiddeld genomen drie tot vier tienden sneller dan Hamilton. Teamgenoot Ricciardo bevestigde de vorm van Red Bull door als enige coureur zes ronden in de 1.44 te rijden op de hypersoft.

3. Hamilton en Vettel kunnen geen risico nemen

Met een voorsprong van dertig punten ten opzichte van concurrent Vettel en een betere startpositie, zal Hamilton geen grote risico's nemen bij de start of tijdens de race. Een scenario wat ons doet denken aan de Grand Prix van Maleisië 2017, waarin Verstappen in de openingsfase toesloeg en de leiding pakte. Na afloop van de race stonden er twee lachende mannen op het podium. Hamilton is, in tegenstelling tot Vettel, tactvoller en zelden te betrappen op het nemen van grote risico's of domme beslissingen. De Ferrari-coureur kan zich geen fout veroorloven: nog een crash of spin en zijn WK is over.

Maar....

De Grand Prix van Singapore kende voor Verstappen tot op heden een zwaar teleurstellend verloop. In 2015 en 2016 mislukte zijn start compleet door technisch falen en toonde hij zijn kunsten met mooie inhaalraces. Vorig jaar ging het al naar 100 meter mis toen de Red Bull gesandwiched werd door de beide Ferrari's.

Verstappen en zijn fans zullen dan ook erg blij zijn als de Nederlander ongeschonden door de eerste bochtencombinatie komt. Bijkomend punt is dat de GP van Singapore soms onvoorspelbaar is: in iedere race die hier verreden is, zagen we de Safety Car minimaal een keer op de baan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen