© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Waarom Max Verstappen geen straf kreeg bij de GP van Singapore

18 sep. 2018 11:48 Ruud Dimmers 1 reacties
Voor aanvang van de start van de Grote Prijs van Singapore föhnde het team van Red Bull het asfalt voor de startpositie van Max Verstappen droog. Iets wat eigenlijk verboden is, maar de wedstrijdleiding was coulant.

Enkele minuten voor de start van de Grand Prix reed de Safety Car weg vanaf de startopstelling. Deze is altijd gepositioneerd voor het veld en in dit geval voor de bolide van Verstappen. Bij het starten en stationair rijden van deze Mercedes ontstond er een plas met condens achter de bolide, pal voor de startplek van Verstappen.

Daarop vroeg Red Bull de wedstrijdleiding om toestemming om deze plaats droog te föhnen. Iets wat normaal gesproken verboden is, omdat in het verleden teams zo een voordeel behaalden onder bepaalde omstandigheden. In dit geval kreeg het team van Red Bull groen licht, omdat de FIA van mening was dat er sprake was van een bijzondere omstandigheid en een mogelijk nadeel voor Verstappen.

Uiteindelijk was de start van de Red Bull-coureur redelijk, maar door een probleem met zijn Renault-motor verliep deze niet helemaal vlekkeloos.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen