Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Waarom Max Verstappen geen straf kreeg bij de GP van Singapore

Voor aanvang van de start van de Grote Prijs van Singapore föhnde het team van Red Bull het asfalt voor de startpositie van Max Verstappen droog. Iets wat eigenlijk verboden is, maar de wedstrijdleiding was coulant.

Enkele minuten voor de start van de Grand Prix reed de Safety Car weg vanaf de startopstelling. Deze is altijd gepositioneerd voor het veld en in dit geval voor de bolide van Verstappen. Bij het starten en stationair rijden van deze Mercedes ontstond er een plas met condens achter de bolide, pal voor de startplek van Verstappen.

Daarop vroeg Red Bull de wedstrijdleiding om toestemming om deze plaats droog te föhnen. Iets wat normaal gesproken verboden is, omdat in het verleden teams zo een voordeel behaalden onder bepaalde omstandigheden. In dit geval kreeg het team van Red Bull groen licht, omdat de FIA van mening was dat er sprake was van een bijzondere omstandigheid en een mogelijk nadeel voor Verstappen.

Uiteindelijk was de start van de Red Bull-coureur redelijk, maar door een probleem met zijn Renault-motor verliep deze niet helemaal vlekkeloos.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023