Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Waarom Max Verstappen geen straf kreeg bij de GP van Singapore

Voor aanvang van de start van de Grote Prijs van Singapore föhnde het team van Red Bull het asfalt voor de startpositie van Max Verstappen droog. Iets wat eigenlijk verboden is, maar de wedstrijdleiding was coulant.

Enkele minuten voor de start van de Grand Prix reed de Safety Car weg vanaf de startopstelling. Deze is altijd gepositioneerd voor het veld en in dit geval voor de bolide van Verstappen. Bij het starten en stationair rijden van deze Mercedes ontstond er een plas met condens achter de bolide, pal voor de startplek van Verstappen.

Daarop vroeg Red Bull de wedstrijdleiding om toestemming om deze plaats droog te föhnen. Iets wat normaal gesproken verboden is, omdat in het verleden teams zo een voordeel behaalden onder bepaalde omstandigheden. In dit geval kreeg het team van Red Bull groen licht, omdat de FIA van mening was dat er sprake was van een bijzondere omstandigheid en een mogelijk nadeel voor Verstappen.

Uiteindelijk was de start van de Red Bull-coureur redelijk, maar door een probleem met zijn Renault-motor verliep deze niet helemaal vlekkeloos.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull